Debat
1   187

Man skal le

Skal man le eller græde? Nu har Skolerådets formandskab i årevis tæppebombet lærerne med anbefalinger om tiltag, som byder lærerne inderligt imod: Obligatoriske nationale test med offentliggørelse af testresultater, skriftlige individuelle elevplaner til alle elever i alle fag, meget mere evaluering og dokumentation, centrale, niveaudelte »læringsmål« med mere testning, opdeling af lærerne i grupper med forskellige kvalifikationer og så videre. DLF har gang på gang forsøgt at komme i dialog med dem og deres politiske bagland, men har mødt en mur af ligegyldighed eller det, der er værre. Forskningen er blevet ignoreret. Lærerne skulle ikke tro, de var noget, og da slet ikke deres fagforening. Kommandersergenterne hersker i folkeskolen anno 2011.

Artiklen fortsætter under banneret

Nu kommer formandskabet så hjem fra Canada og fortæller, at de har set noget fantastisk: Et højtydende skolesystem, hvis succes bygger på bottom-up-tænkning, hvor lærerne - og deres fagforeninger - indtager en afgørende position som centrale medspillere i udviklingen af skolen.

Men der skal være større glæde i himmelen over én synder, som omvender sig, end over ni og halvfemsindstyve retfærdige, som ikke trænger til omvendelse (Lukas Evangeliet 15.7). Navnlig når denne ene står ved den almægtige undervisningsministers højre hånd. Lad os håbe, at ministeren lytter. Man skal le, skal man.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks