Tv om eliteidræt og militærtræning

For 200 år siden handlede idræt om riffelskydning og hugning. I dag går diskussionen for og imod eliteidræt. Folkeskolen og dk4 er klar med nyt tv-program.

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

»Skolerne skal skabe sammenhæng i unge menneskers liv. I gamle dage trænede de med geværer, i dag er det idræts-arenaer, de unge mennesker skal konkurrere på. Det giver vores linje mulighed for. Her kan de mødes med andre, der har samme interesse«, fortæller viceskoleleder Keld Ganzhorn, der er ansvarlig for en særlig eliteidrætslinje på Hjalleseskolen på Fyn.

Charlotte Eriksen fra Dansk Idrætslærerforening mener dog ikke, at eliteidræt er den rigtige vej at gå.

»Idræt i folkeskolen er for alle. Hvis man vil træne på eliteniveau, så må det være i fritiden på klubniveau. Det at gå sammen med nogle, der har forskellige interesser, er en styrke senere, når man skal indgå i forskellige fællesskaber«, siger hun.

Charlotte Eriksen og Keld Ganzhorn diskuterer eliteidrættens berettigelse i programmet »Idrætsundervisning«. Her fortæller afgående leder på Skårup Seminarium Susanne Eskildsen også om, hvordan idrætten startede som militærtræning med hugning og riffelskydning. Og idrætsunderviser på den nu lukkede læreruddannelse Lis Rahbæk trækker linjerne for faget idræt op til i dag.

pai@dlf.org

Powered by Labrador CMS