Idræt
1   332

Tv om eliteidræt og militærtræning

For 200 år siden handlede idræt om riffelskydning og hugning. I dag går diskussionen for og imod eliteidræt. Folkeskolen og dk4 er klar med nyt tv-program.

»Skolerne skal skabe sammenhæng i unge menneskers liv. I gamle dage trænede de med geværer, i dag er det idræts-arenaer, de unge mennesker skal konkurrere på. Det giver vores linje mulighed for. Her kan de mødes med andre, der har samme interesse«, fortæller viceskoleleder Keld Ganzhorn, der er ansvarlig for en særlig eliteidrætslinje på Hjalleseskolen på Fyn.

Charlotte Eriksen fra Dansk Idrætslærerforening mener dog ikke, at eliteidræt er den rigtige vej at gå.

»Idræt i folkeskolen er for alle. Hvis man vil træne på eliteniveau, så må det være i fritiden på klubniveau. Det at gå sammen med nogle, der har forskellige interesser, er en styrke senere, når man skal indgå i forskellige fællesskaber«, siger hun.

Charlotte Eriksen og Keld Ganzhorn diskuterer eliteidrættens berettigelse i programmet »Idrætsundervisning«. Her fortæller afgående leder på Skårup Seminarium Susanne Eskildsen også om, hvordan idrætten startede som militærtræning med hugning og riffelskydning. Og idrætsunderviser på den nu lukkede læreruddannelse Lis Rahbæk trækker linjerne for faget idræt op til i dag.

Artiklen fortsætter under banneret

pai@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Idrætsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.073 andre er allerede tilmeldt

Lærerstuderendenetværket er for alle lærerstuderende samt andre med interessere for læreruddannelsen. I samarbejde med Lærerstuderendes Landskreds.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
310 andre er allerede tilmeldt