Bondo går 100.000 ned i løn

Formanden og resten af DLF's politiske ledelse skal sættes ned i løn

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På initiativ fra Anders Bondo selv og den øvrige hovedstyrelse har DLF besluttet at sætte hele den politiske ledelse ned i løn - blandt andet fordi man ikke længere vil følge i hælene på en vellønnet københavnsk forvaltningschef.

Anders Bondo får 1.218.688 kroner i løn som DLF's formand. Kongressen vedtog, at lønnen fremover ikke følger direktørens, men ændres til løntrin 55 plus et tillæg på 224.000 kroner - hvilket lige nu svarer til 1.115.536 kroner.

Baggrunden er, at kongressen i 2007 besluttede, at formand, næstformand, øvrige forretningsudvalgsmedlemmer og hovedstyrelsesmedlemmer er aflønnet i forhold til direktøren for Børne- og Ungdomsforvaltningen i Københavns Kommune. Formanden for Lærerforeningen fik det samme i løn som direktøren. De andres løn blev fastsat som procentdele af formandens løn.

»Imidlertid kunne hovedstyrelsen midt i valgperioden konstatere, at forvaltningschefen i København fik et meget markant lønløft. Hovedstyrelsen vurderede, at det var ud over, hvad der var tilsigtet med kongresbeslutningen, og traf derfor en beslutning om alene at regulere lønningerne med satserne fra KTO-forliget«, fortalte DLF's næstformand Stig Andersen, da han fremlagde et forslag om, at lønnens størrelse nu direkte fastlægges af kongressen. |