Dorte Lange ny næstformand i DLF

Det blev hovedstyrelsens og formand Anders Bondo Christensens kandidat, der af kongressen blev valgt som næstformand i Danmarks Lærerforening. Med et snævert flertal valgte kongressen Dorte Lange som ny næstformand for DLF.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Næstformandsvalget i Danmarks Lærerforening blev afgjort med høje stemmetal til begge de to kandidater, Lars Busk Hansen og Dorte Lange.

Dorte Lange fik flest stemmer - 156 mod Lars Busk Hansens 130.

Begge kandidater virkede lettede efter stemmerne var talt op. Først var Dorte Lange på talerstolen. Hun takkede de delegerede, både dem, der havde stemt på hende og dem, der havde stemt på Lars Busk.

Dorte Lange fortalte, at den lange valgkamp, som hun og Lars Busk har ført, har gjort, at hun havde fået Busk på hjernen. Nogle af de ting, som Lars Busk Hansen har sagt i valgkampen, vil Dorte Lange bruge i sit fremtidige arbejde.

"Lars du har haft mange gode pointer i dine taler. Du har blandt andet sagt, at vi skal invitere uenigheden ind. Og det vil jeg tage ind i mit arbejde", sagde den Dorte Lange til sin modkandidat.

Ikke færdig

Lars Busk var på trods af nederlaget i kampvalget en lettet mand på talerstolen.

"Jeg har hele tiden vidst, at jeg var oppe mod en kompetent, medievant kvinde, men jeg er alligevel glad for, at jeg stillede op. Jeg har spillet håndbold i mange år, og jeg ved, at hvis man ikke skyder på mål, så kan man ikke score", sagde Lars Busk Hansen. Der lovede kongressen, at han ikke er færdig med arbejdet i DLF.