Debat

De gode og det onde

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Apropos den fortsatte diskussion om DLF's støtte til demonstrationen mod Krystalnatten: Lad dog dem, der vil og kan, gøre noget godt. Se på, hvad folk gør, og hvorfor de gør det - ikke med hvem de gør det. Skal kun de autonome og de ekstreme beklage nazismens forfærdeligheder? Hvad er det for et folk, der lader de obskure om at begræde det obskure? Er det kun hyænen, der skal begræde ulvens offer?

Samarbejdede de allierede da ikke med russerne under Anden Verdenskrig? Eller meget aktuelt: Vi har en betydelig kulturudveksling med amerikanerne. De selvsamme amerikanere, der siden 1976 har henrettet 592 mennesker. Nioghalvfems mennesker blev henrettet i 1999. Eller EU's samarbejde med Tyrkiets regering; eller den vestlige verdens støtte til albanske guerillaer op til Jugoslaviens opløsning; eller den vestlige verdens vedvarende seen bort fra Kinas forbrydelser. Eller... Listen er længere.

Lad dog ikke disse ekstremister ødelægge demonstrationen ved at skræmme alle andre væk.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Apropos ekstremisterne: Er hærværk, om end nok så groft, sammenligneligt med massedrab? Ville de autonome, hvis de havde chancen, gøre, hvad adskillige onde marxistiske ledere har gjort op gennem historien?

Efter mit vidende er der mange blandt de statskundskabsstuderende, der finder Marx' grundtanker plausible. Det gør jeg også. Uden at nogen af os ville begå hærværk eller massedrab. Marxismen som idé er der ikke mere at udsætte på end på kapitalisme. Det er ekstremismen, der får bægeret til at vælte.

Jeg skriver hverken på vegne af Danmarks Lærerforening eller Lærerstuderendes Landskreds og prøver på ingen måde at give udtryk for disses holdning til sagen. Alt, hvad jeg skriver, er for egen regning.

Peter Rathlev

studerende ved

Århus Dag- og Aftenseminarium