Vibeke Lynge - gik næsten fysisk til angreb på sin borgmester, da hun troede, han havde opsagt deres aftale

Taastrup-lærere holder KL-borgmester fast på arbejdstiden

Til forskel fra lærerkredsene i Ballerup og Randers har man i Høje-Taastrup et godt samarbejde med forvaltningen om lærernes arbejdstid - fordi eller måske nærmere på trods af - at borgmester Michael Ziegler også er formand for KL's lønudvalg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Vi fik et tilbud, vi ikke kunne sige nej til, da vi fik et tilbud om at få evalueret arbejdstiden - fuldstændig gratis! Og det var et godt tilbud, for i 2008 gav vi 400.000 for en tilsvarende analyse", fortalte formand for Høje-Taastrups lærerkreds Vibeke Bøgh Lynge, da hun gik på talerstolen på DLF's kongres i dag.

Hun mener ganske vist, at en sådan undersøgelse er spild af tid, men:

"KL havde et projekt med at invitere os med. De ville påvise, at når man inviterer KL på besøg, så stiger lærerens undervisningsprocent. Og det påviste de også - I 2003/2004 underviste vi i 38,7 procent af vores arbejdstid og i dag underviser vi i 39,6 procent", refererede hun ironisk.

Holder styr på borgmesteren

Men Vibeke Lynge lader ikke borgmesteren i Høje-Taastrup gamble med den lokalaftale, kredsen har med kommunen. Ved et nyligt møde om besparelserne på skoleområdet i Høje-Taastrup blev der lagt op til en forøgelse af undervisningstiden.

"Efter mødet gik jeg ned til Michael og så angreb jeg ham - nærmest fysisk - og spurgte om han havde opsagt vores lokalaftale", fortalte Vibeke Lynge og fortsatte: "Michael Ziegler blev dybt overrasket, for hvis han havde opsagt lokalaftalen, havde han da ringet og sagt det".

Forklaringen lå i, at en besparelse på lærernes efteruddannelse ville give plads til flere undervisningstimer uden brud på lokalaftalen.

Til kongressalens delegerede sagde Vibeke Lynge opmuntrende: "Vi har i hvert fald en udvalgsformand i KL, der godt vil samarbejdet".

Men hun understregede også, at det ikke er godt nok, hvis det gode samarbejde mellem lærere og forvaltning i Høje-Taastrup står alene.

"Jeg synes virkelig, vi som forening skal stå sammen - specielt da, hvis vi i Høje-Taastrup Kommune er de eneste, der har et godt samarbejde med politikerne om arbejdstiden", sagde hun.

Læs mere

Powered by Labrador CMS