Anmeldelse Elevdemokrati
0   390

Myndiggørelse i den professionelle praksis

Myndiggørelse i den professionelle praksis

Fakta


Titel
Myndiggørelse i den professionelle praksis

ISBN
9788741255484

Pris
298 kroner

Sider
287 sider

Type
Bog

Forlag
Hans Reitzels Forlag

Man skal være myndig for at kunne fungere i et demokratisk samfund. Den unge, der går ud af skolen, skal for eksempel mestre at vælge ved et folketingsvalg. Bogen rejser blandt andet spørgsmålene: Hvad vil det sige at blive myndiggjort? Hvordan får de professionelle relationer til barnet betydning for denne proces? Bogen beskæftiger sig derfor blandt andet med dannelse, anerkendelse og inklusion.

Artiklen fortsætter under banneret

Først er der et godt historisk vue over dannelsesteori fra Sokrates til danske Finn Thorbjørn Hansen. Hansen mener, der er sket en instrumentalisering i det danske uddannelsessystem. Det må man jo medgive ham, når man følger debatten om Pisa-undersøgelser, øget evaluering og ranglistesystemer for skoler. Et ranglistesystem, som for øvrigt netop er blevet kritiseret for at modvirke inklusion.

En pointe er, at hvis barnet anerkendes, lærer man bedre at træffe valg. Børnene skal derfor opleve at være inkluderet i skolens fællesskab. Espen Jerlang skriver om inklusion, at det godt kan være, at børn trods forskelligheder fysisk er sammen, men inkluderet er de langtfra endnu, da inklusion også kræver, at vi lærer at se det enkelte barns styrke.

Bogen får svært teoretisk stof formidlet på en tilgængelig måde. Med den baggrund vil jeg anbefale bogen til lærere og fagpersoner, der ønsker en metarefleksion over praksis og en refleksion over, hvordan vi myndiggør børn til borgere i et demokratisk samfund.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.261 andre er allerede tilmeldt