Lars Winther Dohn deltager i lærernes kongres i Falconer Cntret, mens vælgerne afgør, om han skal i Folketinget for Enhedslisten

Lærer pludselig på tærsklen til Folketinget

Næstformand i Herning Lærerkreds Lars Dohn har været politisk aktiv i 38 år. En plads i Folketinget har dog været en fjern tanke, ind til Enhedslisten for et par måneder siden begyndte at storme frem i meningsmålingerne. Mandat nr. 11 kan være hans.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Jeg meldte mig ind i Danmarks Kommunistiske Parti i 1973, og da Enhedslisten blev dannet i 1990, blev jeg medlem nummer 44", fortæller Lars Winther Dohn, som lige nu sidder som delegeret på Danmarks Lærerforenings kongres, som i disse dage er samlet i Falconer Centret i København.

"De seneste tre måneder har jeg vidst, at muligheden var der. Først blev det beregnet, at det 9. mandat kunne gå til Vestjysk Storkreds, men forleden sagde en valgforsker fra Aarhus Universitet, at det nok ville være det 11. mandat. Det er svært at beregne - det kan også være, at stemmerne falder så meget i bycentrene, at Aarhus for eksempel trækker to mandater. Så det er meget spændende", siger Lars Dohn.

En plads i Folketinget bliver en spændende og ny udfordring efter 40 år som lærer, 38 år som politisk aktiv og mange års erfaring fra fagforenings- og andet foreningsarbejde.

"Men jeg har også et liv, jeg er rigtig godt tilfreds med i Herning med mit arbejde i skolen, arbejdet som næstformand i kredsen og som formand for Lejernes LO i Herning, så der er meget, jeg vil være vedmodig ved at forlade", siger den 61-årige lærer og er ret sikker på, at han bliver glad, uanset om afgørelsen i aften giver ham en plads i Folketinget eller ej.

Hvor skal du holde valgaften i aften?

"Jeg skal til fest her på kongressen - og så tager jeg hen til Enhedslistens fest i Pumpehuset bagefter", siger Lars Winther Dohn. Og måske bliver det københavnerlivet snart hverdag. Enhedslisten har kun fire mandater i Folketinget lige nu, men meningsmålingerne lige nu siger 10 eller 11 mandater. Så meget tyder på, at Lars Winther Dohn snart kan rykke ind i en af folketingslejlighederne i Tordenskjoldsgade og fremover pendle mellem den og hjemmet og familien i Herning.