Folketingsvalg 2011
0   359

Lærer pludselig på tærsklen til Folketinget

Næstformand i Herning Lærerkreds Lars Dohn har været politisk aktiv i 38 år. En plads i Folketinget har dog været en fjern tanke, ind til Enhedslisten for et par måneder siden begyndte at storme frem i meningsmålingerne. Mandat nr. 11 kan være hans.

"Jeg meldte mig ind i Danmarks Kommunistiske Parti i 1973, og da Enhedslisten blev dannet i 1990, blev jeg medlem nummer 44", fortæller Lars Winther Dohn, som lige nu sidder som delegeret på Danmarks Lærerforenings kongres, som i disse dage er samlet i Falconer Centret i København.

"De seneste tre måneder har jeg vidst, at muligheden var der. Først blev det beregnet, at det 9. mandat kunne gå til Vestjysk Storkreds, men forleden sagde en valgforsker fra Aarhus Universitet, at det nok ville være det 11. mandat. Det er svært at beregne - det kan også være, at stemmerne falder så meget i bycentrene, at Aarhus for eksempel trækker to mandater. Så det er meget spændende", siger Lars Dohn.

Artiklen fortsætter under banneret

En plads i Folketinget bliver en spændende og ny udfordring efter 40 år som lærer, 38 år som politisk aktiv og mange års erfaring fra fagforenings- og andet foreningsarbejde.

"Men jeg har også et liv, jeg er rigtig godt tilfreds med i Herning med mit arbejde i skolen, arbejdet som næstformand i kredsen og som formand for Lejernes LO i Herning, så der er meget, jeg vil være vedmodig ved at forlade", siger den 61-årige lærer og er ret sikker på, at han bliver glad, uanset om afgørelsen i aften giver ham en plads i Folketinget eller ej.

Hvor skal du holde valgaften i aften?

"Jeg skal til fest her på kongressen - og så tager jeg hen til Enhedslistens fest i Pumpehuset bagefter", siger Lars Winther Dohn. Og måske bliver det københavnerlivet snart hverdag. Enhedslisten har kun fire mandater i Folketinget lige nu, men meningsmålingerne lige nu siger 10 eller 11 mandater. Så meget tyder på, at Lars Winther Dohn snart kan rykke ind i en af folketingslejlighederne i Tordenskjoldsgade og fremover pendle mellem den og hjemmet og familien i Herning.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ