"Statsministeren har selv stået i spidsen for et 360-graders eftersyn af folkeskolen, og jeg håber da, at alle føler, de er blevet inddraget i det?", spurgte Venstres Steffen Kjær retorisk

Valgdebat: K vil have flere lærere i Undervisningsministeriet

Den konservative ordfører Rasmus Jarlov fremlagde ved valgdebatten sit bud på, hvordan man kan få et bedre samarbejde med lærerne. Hvis man vil undgå skyttegravskrige, må ministeriets medarbejdere have større praktisk forståelse.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

"Det siger sig selv, at vi gerne vil have et godt samarbejde med Danmarks Lærerforening. Det er klart. Lidt svært at have et andet synspunkt", lød svaret fra Rasmus Jarlov på, om han vil inddrage lærerne i et nyt partnerskab om folkeskolen.

"For at være mere konkret, så er det vigtigt at få lærerne mere ind i Undervisningsministeriet og være med til at udvikle skolestrategier. Det er også det, vi kender fra Singapore. Det kan være med til at give ministeriet en bedre forståelse for praksis", sagde han.

Anders Bondo lagde i dag ikke skjul på, at lærerne brændende ønsker sig et nyt partnerskab om folkeskolen med en ny regering. På kongressens valgdebat fremlagde partierne i sidste del af debatten deres visioner for et partnerskab med lærerne.

Vestager: I har allerede gjort en stor indsats

Den radikale skolepolitik scorer topkarakter på styrkfolkeskolen.dk, og den radikale formand Margrethe Vestager høstede da også de største bifald for sine tanker om partnerskab på den store valgdebat på DLF's kongres.

"Man får ikke en god skole uden et partnerskab om den. Det, som jeg er meget fokuseret på, er, at samarbejdet med lærerforeningen får en anden karakter, end det har haft", sagde Margrethe Vestager.

Hun sagde, at Lærerforeningen igennem årene har lavet det ene konkrete udspil efter det andet, uden det overhovedet har haft nogen virkning på den førte politik.

"Og det mener jeg er et spild", sagde hun til stor jubel fra salen.

V: Lærerne blev da inviteret

Senere skulle Venstre-manden Steffen Kjær forsvare det aflyste partnerskab med regeringen, og det fik tilhørerne til at reagere.

"Regeringen har som bekendt haft stor fokus på folkeskolen. Statsministeren har selv stået i spidsen for et 360-graders eftersyn af folkeskolen, og jeg håber da, at alle føler, de er blevet inddraget i det?" spurgte Steffen Kjær retorisk.

"Nej!" lød det så fra salen.

"Jamen, det er da ikke fordi, I ikke er blevet inviteret?"

"Jo!".

"Den tager I lige over en fredagsøl, tror jeg", lød det fra ordstyreren Jacob Fuglsang.

Læs mere