Debat

DLF's generalforsamlinger

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til Elna Lebech, formand for Helsingør Lærerforening.

Tusind tak for dit læserbrev i Folkeskolen nummer 7, som på de få punkter supplerer og underbygger mine synspunkter.

Du skriver rigtigt nok, at kredsen afholder generalforsamling i marts, men dog uden valg, det kommer først i år 2000. Jeg havde med vilje ikke nævnt Helsingør Lærerforening i mit læserbrev, da en specifik lærerforening i den store sammenhæng ikke forekom mig væsentlig, men jeg er da chokeret over, at man afholder generalforsamling uden valg. Tak for den oplysning - foreningens tilstand er åbenbart værre, end jeg troede.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Jeg postulerede i mit indlæg, at Lærerforeningen holdt generalforsamling for tidligt - i marts 1999 - i forhold til overenskomsten.

Du melder hus forbi og henviser til foreningens retningslinier, som siger, at generalforsamlingen skal afholdes inden udgangen af marts. Jeg kan ikke rigtig finde 'huset'. Vi er ganske enige om tidspunktet, vi er bare uenige om hensigten, og så er jeg da ligeglad med foreningens nuværende retningslinier, for det er dem, jeg gerne så ændret, så de blev mere tidssvarende.

Med hensyn til de delegeredes overbevisning så må de for min skyld have al den overbevisning, de vil, bare de ikke pådutter mig den. Jeg var ikke specielt ude efter Helsingør Lærerforening, for så ville jeg have nævnt dette i mit indlæg. Jeg var ude efter en 100 procents opbakning til en kandidat fra en kreds, der måske kun har en opbakning på cirka 50 procent fra de menige medlemmer. Det er derfor, jeg ønsker direkte valg af foreningens formand.

Jørgen Wimo

Ålsgårde

Svar

I tillidsrepræsentantens håndbog, som står på alle skoler, kan man i DLF's vedtægters paragraf 10, stykke 2, læse, at kredsene holder generalforsamling med valg 'i lige årstal'. Retningslinier for valg af delegerede blev udsendt sammen med Folkeskolens første nummer i år.

Diskussionen mellem Jørgen Wimo og Elna Lebech i bladets spalter betragtes hermed for afsluttet.

Redaktionen