0   186

Birthe Jensen

Den 1. september var den første efterårsdag. For Birthe Jensens familie, venner, Digeskolens børn og deres forældre samt ikke mindst gamle kolleger blev det en mørk efterårsdag. Birthe måtte opgive kampen mod kræften.

Artiklen fortsætter under banneret

Som uddannet lærer begyndte hun sin karriere på Digeskolen i Højer i 1977 og forblev på den, til hun stoppede i 2005. Hun havde behov for at have tid til børn, børnebørn, mor, svigermor og gamle kolleger på Digeskolen.

For os, der har kendt Birthe i rigtig mange år, var hun som en sommerdag fuld af sprudlende latter, positiv, flittig og en både dygtig og afholdt lærer - og så var hun med på den værste. Hun var, selv efter at hun stoppede, et uundværligt medlem af skolens personaleforening. Alle møder blev afholdt i Birthes stue på Klintvej. Kedelige dagsordener blev erstattet af ost og rødvin.

Efter at Birthe stoppede, kastede hun sig med stor iver over rejselivet lige fra sommerhuset på Rømø til Java i Indonesien. Jeg var rejseleder på den tur og oplevede Birthe som et menneske, der var levende interesseret i andre menneskers levevilkår, og et menneske, som spredte glæde og iver. Selvom der var strabadser nok, klagede Birthe aldrig. Det var en egenskab, hun beholdt til det sidste.

Vi er rigtig mange, der vil komme til at savne Birthe.

Æret være Birthes minde.

Henning Brogaard, skoleleder, Digeskolen i Højer


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet