Debat
0   269

Dyre special­skoler er overflødige

Pædagogisk Psykologisk Rådgivning har kompetencen til at stille diagnosen »specifik læseforstyrrelse«/ordblindhed i henhold til ICD-10. Det sker meget sjældent, og derfor er begrebet ordblindhed mere anvendeligt.

Artiklen fortsætter under banneret

Begrebet ordblindhed dækker over afkodningsvanskeligheder.

- Ordblindhed er afkodningsvanskeligheder.

- Afkodningsvanskeligheder kan afdækkes i 2. eller 3. klasse.

- Alle lærere kan selv teste deres elever for afkodningsvanskeligheder (for eksempel DVO's test »Udvikling og afprøvning af procedure til identifikation af elever i risiko for dysleksi«).

- Afkodningsvanskeligheder kan forebygges ved fonologisk opmærksomhedstræning i børnehaveklassen.

- Afkodningsvanskeligheder kan afhjælpes gennem systematisk træning i afkodningsstrategier (for eksempel materialet VAKS - vokalafkodningsstrategier) og/eller it-rygsæk, hvilket er lig med ordblindeundervisning.

Alle skoler kan således selv forebygge, teste og afhjælpe afkodningsvanskeligheder (ordblindhed), hvilket må betyde, at dyre specialskoler og specialklasserækker indrettet til elever med afkodningsvanskeligheder/ordblinde fremover vil være overflødige.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Vind et hotelophold

PUBLICERET - Sinatur -konkurrence 2 D2016-010501 1.0

Så er det sommer, og folkeskolen.dk har sat biografbilletter inkl. tilbehør og et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller på højkant i en sommerkonkurrence. Der kommer nye spørgsmål de næste 2 uger, så følg med og forøg dine vinderchancer.

 Tricks