Tåbelige tal – tavs minister

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

27. maj 2011:

»Der er sket en markant stigning i antallet, der vælger naturfag som det første obligatoriske linjefag på læreruddannelsen«. Sådan indledte Undervisningsministeriet en jubel-pressemeddelelse, hvor Troels Lund Poulsen kaldte det »yderst positivt«. Tallene pegede på, at det igangsatte program »virkede efter hensigten«, sagde ministeren.

23. juni 2011: Efter et faktatjek kunne folkeskolen.dk fortælle, at ministerens udmeldte stigning ikke holdt en meter.

12. august 2011:

Under den lidet sexede overskrift »Rettelse til nyhed om lærerstuderendes valg af linjefag« kunne Undervisningsministeriet nu fortælle, at maj-tallene »beklageligvis var behæftede med fejl«. Andelen af studerende med naturfag på linje var ikke steget fra syv-otte procent til 14, men kun til 8,6. Troels Lund Poulsen havde denne gang ingen kommentarer til tallene.

9. september 2011:

Ved redaktionens slutning har Folkeskolen fået indsamlet tal fra alle professionshøjskoler. De viser, at andelen, der vælger naturfag, er fal-det til 6,3 procent. Læs flere tal og kommentarer på folkeskolen.dk

tt@dlf.org

Powered by Labrador CMS