Psykisk rådgivning
0   319

Lærer sigtet for blufærdighedskrænkelse

Politiet efterforsker i disse dage en sag om blufærdighedskrænkelse mod en elev på Lisbjergskolen i Aarhus. Læreren er efter afhøring sigtet. I Danmarks Lærerforening kan ethvert medlem søge om juridisk bistand allerede ved politianmeldelse.

I sidste uge blev en mandlig lærer fritaget fra sit job på Lisbjergskolen nord for Aarhus grundet en mistanke om blufærdighedskrænkelse mod en elev på et af de ældste klassetrin. Ifølge Aarhus Stiftstidendes netavis har politiets afhøring af læreren nu ført til en sigtelse. Men den videre efterforskning vil vise, om manden tiltales for blufærdighedskrænkelse.

Det var forældrene til eleven, der i sidste uge anmeldte læreren til Østjyllands Politi, efter at eleven havde fortalt om sin kontakt med en lærer uden for skoletiden, oplyser Aarhus Kommune i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvordan forholder Danmarks Lærerforening sig?

I Danmarks Lærerforening understreger man, at enhver kan blive beskyldt for at have begået overgreb mod et barn. Fagforeningen prioriterer beskyttelsen af barnet højt og vil derfor altid lade politiet undersøge sagen. Men af hensyn til sine medlemmers retssikkerhed, giver DLF juridisk bistand til mistænkte krænkere på samme vilkår som i andre sager.

Det er som oftest formanden i Danmarks Lærerforening, der beslutter om en ansøger er berettiget til juridisk støtte. Foreningen anviser i givet fald så en advokat.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Julekonkurrence 2020 del 1/2

Ho ho ho, så er det blevet første søndag i advent!

Det fejrer vi med en julekonkurrence for alle, som er tilmeldt Folkeskolens ugentlige nyhedsbrev. Du kan vinde et gavekort til et ophold på et af de prisvindende Sinaturhoteller for to personer inkl. tre-retters middag, vin og morgenbuffet (værdi 3750 kr.).

Det eneste du skal gøre for at deltage er at være tilmeldt det ugentlige redaktionelle nyhedsbrev, da vi trækker en heldig vinder blandt alle tilmeldte d. 6/12 - du kan tilmelde dig på forsiden af folkeskolen.dk eller nederst på siden her folkeskolen.dk/nyhedsbrev
Du kan finde vores persondatapolitik m.m. her: folkeskolen.dk/oplysningspligt