Ny undervisning på Internettet

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til filmserien 'Plads til os alle' om arbejderbevægelsens historie ligger der nu undervisningsforløb og elevaktiviteter til de ældste klasser på www.pladstilosalle.dk. Filmserien og websitets otte temaer om blandt andet velfærdssamfundet, børnearbejde, boligbevægelsen og kultur henvender sig til fag som samfundsfag, dansk, historie og mediefag. Her kan man meget apropos læse om, hvorledes skolefolk, læger, fagbevægelse, arbejdsgivere og forældre har skændtes om, hvorvidt børnearbejde var nødvendigt, opbyggeligt eller sundhedsskadeligt. Fra den første fabrikslov i 1873, der forbyder børn under ti år at arbejde på fabrik, til nutidens diskussioner om avisbudenes alder.

På sitet kan eleverne arbejde på egen hånd med opgaver som for eksempel at skrive et brev til statsministeren, foretage undersøgelser i lokalområdet, sætte udstilling op med lyd og billeder samt indsamle historisk materiale. Der er en side tilegnet læreren, hvor man kan finde forslag til undervisningsforløb og elevaktiviteter. De forskellige forløb indeholder målsætning og forslag til materialeanvendelse, arbejdsspørgsmål og gruppearbejde.

Historien om arbejderbevægelsen vises på DR2 søndage klokken 20.00 frem til den 12. marts 2000.