Anders Bondo kalder løntilskudsjob for et jobcirkus for ledige og kræver, at partierne tager stilling til lovgivningen i valgkampen.

Bondo: Løntilskudsjob skal med i valgkampen

Lovgivningen om lønstilskudsjob fører til kassetænkning i kommunerne. Partierne skal komme med en klar udmelding om, hvorvidt stadig flere lærere skal arbejde på dagpenge. Sådan lyder opfordringen fra DLF's formand Anders Bondo Christensen.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Fagbladet Folkeskolen beskriver i denne uge, hvordan antallet af lærere i løntilskudsjob på blot to år er femdoblet. Hovedstyrelsen i DLF har i dag debatteret emnet og kræver et opgør med det de kalder "et jobcirkus for ledige".

"Det er et kæmpe problem, at ledige lærere underviser på dagpenge. Vi har gennem overenskomsterne aftalt en helt anden løn med arbejdsgiverne. Hvis løntilskudsjobbet ikke fører til et fast arbejde, falder de ledige ud af dagpengesystemet efter to år. I mellemtiden kan vi se, at kommunerne sparer penge ved at spekulere i løntilskudsjob", siger Anders Bondo i en udtalelse fra hovedstyrelsesmødet.

I blandt andet Silkeborg, Ikast-Brande og Odder sender kommunerne fastansatte lærere på efteruddannelse og lader ledige vikariere på dagpenge. Anders Bondo finder det grotesk, at kommunerne spekulerer i løntilskudsjob.

"Det er uacceptabelt, at ledige lærere kan stå med ansvaret for elevernes undervisning uden at få den overenskomstmæssigt aftalte løn".

"Vi skal have lavet det her makværk om hurtigst muligt. Loven har store personlige konsekvenser for de ledige og undergraver overenskomstsystemet. Jeg efterlyser en klar stillingtagen til dette spørgsmål fra partierne under valgkampen", siger Anders Bondo Christensen.