0   131

Skole-hjem-vejledere er populære

I 2009 satte Integrationsministeriet gang i et projekt, der havde til formål at støtte godt 100 skole-hjem-vejledere på landsplan med en toårig ansættelse. Der er startet tre hold op i alt fra 2009-2011. I juni ophørte projektet, men skolerne har tilsyneladende været så glade for ordningen, at vejlederne fortsætter på 38 skoler ud af 56 fordelt på 15 kommuner. Ministeriets ansvarlige for skole-hjem-vejlederne, Katrine Stenild, forklarer her, hvad det går ud på.

Hvad er en skole-hjem-vejleder?

Artiklen fortsætter under banneret

»Det er en støtteperson, der er ansat 15 timer om ugen til at klæde lærerne og skoleledelsen bedre på til at kunne styrke skole-hjem-samarbejdet med særligt nydanske forældre. Typisk vil det ofte være en lærer, men vi har også set, at teologer, antropologer og pædagoger kan varetage rollen. Det er meget forskelligt, hvem kommunen eller skolen vælger, men de bestemmer jo selv, hvem de ansætter som skole-hjem-vejleder«.

Hvordan skulle det kunne gavne lærerne?

»Lærerne har fået et større 'resursesyn' på forældrene. Ofte kan det være et problem, hvis læreren opfatter forældrene som nogen, der hverken kan eller vil noget, men ved at skole-hjem-vejlederen går ind og støtter læreren, så kan vi se, at læreren får et andet syn på forældrene. Nu tænker de: 'Nå, det kan godt betale sig. Jeg får faktisk noget ud af at tale med Fatimas mor'«.

Så hvad er konklusionen på projektet?

»Det er meget usædvanligt, at så mange fortsætter efter endt projektstøtte. Vi får ofte kritik for, at vores projekter er midlertidige og ikke bliver forankrede, men vi kan se allerede nu, at skole-hjem-vejledernes indsats vil fortsætte på langt de fleste af de skoler, som har modtaget puljemidler«.

cgr@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet