Kampvalg i København

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Formanden for Københavns Lærerforening Jan Trojaborg bliver nu udfordret af tillidsrepræsentant på Engskolen Ole Hein. Ole Hein har markeret sig som en aktiv modstander af den nye arbejdstidsaftale.

Valget af formand og næstformand i Københavns Lærerforening starter med opstillingsgeneralforsamling torsdag den 24. februar, hvor det altså foreløbig ligger fast, at Jan Trojaborg og Ole Hein stiller op. Valget finder sted ved urafstemning blandt medlemmerne den 27.-29. marts. De øvrige syv styrelsesmedlemmer vælges i en anden valgrunde den 10.-12. april, og Ole Hein har meddelt, at han vil stille op til styrelsen, hvis han ikke vælges til formandsposten.

Københavns Lærerforening har i øvrigt siden 1967 haft kønskvotering, således at der skal opstilles mindst seks kvindelige og seks mandlige kandidater.