Debat
0   116

Et glimrende formål!

Jeg er meget enig i udsagnet 'DLF skal klart sige fra over for alt, hvad der nedbryder demokrati. Kort sagt tage stilling og stå ved det'. At deltage i Krystalnat-initiativet var at gøre dette. Budskabet ser jeg som en universel manifestation rettet mod racisme, terror og fremmedhad. Det mener vi er ødelæggende for demokratiet, og det står vi ved i Lærerstuderendes Landskreds (LL). Derfor deltog vi i manifestationen sammen med de øvrige kongresdelegerede.

Da manifestationen var lovligt anmeldt og offentlig kunne vi gøre dette uden problemer. Heldigvis havde tusindvis af borgere valgt at gøre det samme, og det var dejligt at mærke så bred en opbakning til et arrangement, der handlede om noget almenmenneskeligt. Demonstrationen forløb fredeligt med fakkeltog fra Nytorv til Rådhuspladsen.

Artiklen fortsætter under banneret

Som formand for en faglig organisation skal jeg ikke stå inde for og forsvare hver og en af mine medlemmers holdninger. Jeg skal heller ikke forsvare hver og en af de menneskers holdninger, der befinder sig i de sammenhænge, jeg indgår i. Men jeg skal sørge for at sikre en demokratisk beslutningsproces om foreningens gældende politik, og så skal jeg sikre, at denne politik føres ud i livet. Ved brug af demokratiske midler, som for eksempel at tilkendegive vores holdninger i offentlige sammenhænge.

Som ovenfor anført tager vi i LL afstand fra al form for racisme, terror og fremmedhad. Det giver vi udtryk for og står ved. Er man uenig i dette, er man velkommen til at debattere med os, eller man kan søge at ændre vores politik på det kommende årsmøde. Finder man en forening med 10.000 medlemmer ligegyldig, så må vi bare gøre vores arbejde endnu bedre.

Rasmus Møller

formand

Lærerstuderendes Landskreds


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ