Debat
0   130

Computerkoks

I Folkeskolen nummer 6 beskriver journalist Mikkel Kamp de problemer, der er opstået i forbindelse med et pilotprojekt om hjemmecomputere og pc-kørekort i København.

Det fremgår, at fejlene er ved at blive rettet, og at ansvaret for 'ulykkerne' er ved at blive placeret.

Artiklen fortsætter under banneret

Tillidsrepræsentant og IT-vejleder Steen Poulsen, Den Classenske Legatskole, citeres for at have foreslået forlængelse af kursustiden, tid til arbejdet i næste skoleår og økonomisk kompensation. Det fremgår endvidere, at Københavns Lærerforening, KLF, ikke vil forhandle for lærerne på de fem projektskoler.

Det er naturligvis ikke tilfældet.

Samme dag Steen Poulsen kontaktede os i KLF, foreholdt vi blandt andre 'Center for Informatik', CI, de tre krav, og efter drøftelse med centret er vi blevet enige om, at der sendes en skrivelse til de fem skoler, i hvilken faginspektør Karl-Erik Andersen blandt andet skriver:

'På baggrund af jeres (lærernes) indberetninger vil Center for Informatik dække den enkeltes udgift'.

'Denne problemfyldte start kan i yderste konsekvens betyde, at de skoler, som for øjeblikket har påbegyndt kursus (tre skoler), ikke kan afslutte til det aftalte tidspunkt. Den problemstilling har jeg noteret mig, og der vil senere blive redegjort for, hvordan den løses'.

Det er først herefter, at jeg korrekt er citeret for, at vi ikke anser det for nødvendigt at foretage os yderligere. Det hænger sammen med, at tid til arbejdet i næste skoleår selvsagt indgår i skolernes arbejde med prioritering af det kommende års skoletid. Det er KLF's opfattelse, at det er ganske vanskeligt at afslutte projektet i begyndelsen af næste skoleår uden tildeling af tid til arbejdet. Jeg skal blot nævne, at der er enighed mellem Steen Poulsen, CI og KLF om, at yderligere konkrete problemer skal løses i takt med, at de eventuelt opstår. Og vi er enige om, at erfaringerne fra de fem skoler skal anvendes i forberedelserne til en gennemførelse af projektet i fuld skala på de øvrige 60 skoler i København. Det er vores håb, at det lykkes at skaffe de nødvendige midler hertil.

Palle Rom

næstformand i Københavns Lærerforening

Folkeskolen beklager, at journalisten har misforstået Palle Roms udtalelser som en afvisning.

Redaktionen


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ