Debat
0   202

Er forsker en beskyttet titel?

Kære Kjeld Johansen, Gudhjem.

I Folkeskolen nummer 17 bragte du nogle »interessante« teorier om dyslektikere. Du sætter lighedstegn mellem svære læsevanskeligheder og dysleksi, men man kan have svære læsevanskeligheder af flere årsager - én af dem kan være dysleksi. Du ønsker at inddrage opvækstvilkår, ernæring, syn, hørelse og motorisk udvikling. Jeg kender ikke den valide forskning, der ligger til grund for disse påstande, men de strider klart imod professor Carsten Elbros og andre anerkendte forskeres definition af dysleksi, se for eksempel Encyklopædiens definition.

Artiklen fortsætter under banneret

I Folkeskolen nummer 13 fandt Ib Hedegaard Larsen det nødvendigt at kalde kolleger for »såkaldte læseeksperter« og deres arbejde med udredning af læsevanskelighedernes karakter for »det rene fup«. Kunne de to ikke komme med nogle henvisninger til egen valid forskning af samme karat som den, de fleste af os, der har med disse elever at gøre, respekterer og bruger med gode resultater i vores arbejde.

Det er til stor skade for de ordblinde børn og unge, at den slags udokumenteret vrøvl bringes til torvs, især i disse sparetider!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ