Debat
0   145

Amatørfagforening eller ej

Angående læserbrevet 'Amatørfagforening' af Jørgen Wimo i Folkeskolen nummer 4.

Jeg har ikke tænkt mig at kaste mig ud i en debat af Jørgen Wimos synspunkter om, hvorvidt DLF eller Helsingør Lærerforening er amatøragtige eller ej. Men da der er faktuelle fejl i argumentationen for denne konklusion, vil jeg korrigere disse.

Artiklen fortsætter under banneret

Kredsen holdt ganske rigtigt generalforsamling i marts måned 1999, men ikke som nævnt i læserbrevet for at vælge kredsstyrelse. Det var en almindelig generalforsamling uden valg, da vi naturligvis følger foreningens vedtægter, som siger, at valgene til kredsstyrelsen finder sted i lige år.

Det postuleres også, at Helsingør Lærerforening holdt generalforsamling alt for tidligt i forhold til overenskomsten. Igen må vi melde hus forbi. Vi holder generalforsamling efter foreningens retningslinier, som siger, den skal afholdes inden udgangen af marts.

Endelig angående Jørgen Wimos opfattelse af, at 'hans' delegerede ikke stemte efter hans overbevisning. Nej, det gjorde de ikke, for en grundlæggende holdning må da være, at de delegerede stemmer efter egen overbevisning, men naturligvis præget af medlemmernes holdninger. Vores overbevisning havde der været mulighed for at præge ved at møde op på det medlemsmøde, vi holdt før kongressen.

Elna Lebech

formand for Helsingør Lærerforening


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ