Debat

Amatørfagforening eller ej

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Angående læserbrevet 'Amatørfagforening' af Jørgen Wimo i Folkeskolen nummer 4.

Jeg har ikke tænkt mig at kaste mig ud i en debat af Jørgen Wimos synspunkter om, hvorvidt DLF eller Helsingør Lærerforening er amatøragtige eller ej. Men da der er faktuelle fejl i argumentationen for denne konklusion, vil jeg korrigere disse.

Kredsen holdt ganske rigtigt generalforsamling i marts måned 1999, men ikke som nævnt i læserbrevet for at vælge kredsstyrelse. Det var en almindelig generalforsamling uden valg, da vi naturligvis følger foreningens vedtægter, som siger, at valgene til kredsstyrelsen finder sted i lige år.

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Det postuleres også, at Helsingør Lærerforening holdt generalforsamling alt for tidligt i forhold til overenskomsten. Igen må vi melde hus forbi. Vi holder generalforsamling efter foreningens retningslinier, som siger, den skal afholdes inden udgangen af marts.

Endelig angående Jørgen Wimos opfattelse af, at 'hans' delegerede ikke stemte efter hans overbevisning. Nej, det gjorde de ikke, for en grundlæggende holdning må da være, at de delegerede stemmer efter egen overbevisning, men naturligvis præget af medlemmernes holdninger. Vores overbevisning havde der været mulighed for at præge ved at møde op på det medlemsmøde, vi holdt før kongressen.

Elna Lebech

formand for Helsingør Lærerforening