0   255

Antorini: Fint, at skolen er blevet mere fagfaglig

Alt for mange elever går ud af skolen uden at have de grundlæggendekompetencer i orden.

Den socialdemokratiske uddannelsesordfører Christine Antorini - som har plads i skoleforligskredsen - er godt tilfreds med, at skolen gennem de senere år er blevet mere fagfagligt orienteret.

»Vi synes ikke, det er bekymrende, at der i en periode er mere fokus på det fagfaglige«.

Artiklen fortsætter under banneret

»Pisa viser jo, at der er mange elever i Danmark, der ikke besidder de grundlæggende faglige kompetencer, når de går ud af skolen, så derfor synes vi, det er fint, at der i en periode er fokus på de fagfaglige færdigheder«, fastslår hun.

»Også fordi bredden er sikret i de ældre klasser med tværfaglige projekter«, tilføjer Antorini.

Hvad der derimod bekymrer hende, er det frie skolevalg. Det har nemlig ført til, at mange forældre vælger skoler fra. Det gør de ikke nødvendigvis, fordi skolen har en lav score i afgangsprøverne, siger hun. Nej, de gør det af andre grunde, for eksempel når der er mange elever med anden etnisk baggrund på skolen. Eller når der er mange elever i klassen.

Og så bekymrer det hende, at skolerne nu bliver ranglistet efter prøvekarakterer, der er korrigeret for elevernes sociale baggrund.

»Med sådan en rangliste blåstempler staten nogle skoler som gode på grundlag af nogle få, begrænsede kompetencer. Og det er udtryk for et andet skolesyn end vores«,

siger Christine Antorini.

jvo@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet