Anmeldelse Letlæsning
0   191

Vera

Vera

Fakta


Titel
Vera

Forfatter
Mette Vedsø

ISBN
9788763817363

Pris
190 kroner

Sider
132 sider

Type
Bog

Forlag
Forum

Læseværdig og stille fortælling om at falde på plads i en verden, hvor de voksne skaber kaos. Men hvor ting kan lykkes med lidt hjælp og lidt mirakler.

Artiklen fortsætter under banneret

Vera skriver ønskeseddel. Øverst står ønsket om at få en hund. Derefter at det skal blive godt mellem far og mor igen, et år efter at Veras far fandt en anden, og Vera og mor flyttede til en lille by.

Det er Veras egne handlinger, der får ønskerne til at gå i opfyldelse. Men der er også kræfter udefra, der virker ind. Vera mener, det er mirakler.

Fortællingen er overvejende realistisk, men med ønskesedlen som et måske magisk element - den bliver varm i lommen, når et ønske går i opfyldelse. 

Bogens gennemtroværdige fortællerstemme lader os følge Vera og hendes oplevelse af den ubegribelige situation, at far har forladt familien, at mor er trist, og at det er svært at få venner et nyt sted.

I bogens slutning er Veras syn på verden - og især på far - et andet. Det er godt nok, at ikke alle ønsker går i opfyldelse.

Bogen er velskrevet. Blandt andet har den en skøn måde at vise på, hvordan verden bliver lukket ude, når den bare er for kaotisk at forholde sig til: "Det skete et par dage efter juleaften, at mor kom og satte sig på sengekanten. Så blev det januar, februar, marts, april, maj, juni, juli, august, september, oktober, november, og nu er det december og næsten jul igen".

Alle personer er fint portrætteret både i replikker og i handlinger. Især Veras bedste allierede, buschaufføren Ryan, der står last og brast med hende.

For sikre læsere i indskoling.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.599 andre er allerede tilmeldt