Blog
0   0

Folkemøde, science-kapital og verdensmål i undervisningen

Abonner på nyt om Søren Peter Dalby Andersen i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

I dag begynder folkemødet 2019, som i år sætter fokus på FN’s verdenmål. Alle deltagere er blevet bedt om at tage stilling til verdensmålene og definere, hvad de vil handle på, og hvordan de vil adresse sdg’erne. De 17 mål viser os alle hen mod den erkendelse, at vi alle er i samme båd, men er du klar til undervisning i FN's verdensmål for bæredygtig udvikling?

I mit seneste blogindlæg skrev 13-årige Mathilde Boserup Lerche: 

”Jeg synes, klima skal på skoleskemaet. Jeg synes, fremtiden skal på skoleskemaet. Jeg er en 13-årig pige, som er frustreret over, hvor lidt mine klassekammerater ved om klimaet og klimaforandringer, og det gør mig trist, at de ikke reagerer på, at deres fremtid forsvinder for øjnene af dem."

Artiklen fortsætter under banneret

Læs hele blogindlægget her: www.folkeskolen.dk/660279/saet-klima-paa-skoleskemaet

I mine øjne er verdensmålene et godt udgangspunkt for en metaramme til et undervisningsforløb om klima og bæredygtig udvikling.

FN's verdensmål i undervisningen

De 17 mål viser os alle hen mod den erkendelse, at vi alle er i samme båd. Alt på kloden er forbundet og en helhed og sdg’erne kan blive et fælles referencepunkt på tværs af generationer, politiker, virksomheder og unge mennesker. Jeg gennemfører undervisning omhandlende de 17 verdensmål ved have en dialog med eleverne om, hvilke verdensmål de anser for at være mest vigtige. Herefter vælger eleverne er personligt verdensmål som de lasercutter, som så laves om til et personligt kunstværk. På den måde adresseres elevernes science-kapital gennem SDG’er, kodning, lasercut, dialog og kunst.

 

Få inspiration til undervisning her:

2030-Panelet indstifter en ny verdensmålspris.

Vi synes, at folk som gør et ekstra stort stykke arbejde for verdensmålene skal hædres. Det skriver 2030-panelet, der består af består af 22 stærke profiler, som alle ønsker at samarbejde om implementeringen af FN's verdensmål. I forbindelse med folkemødes har 2030-panelet nomineret 9 verdensmålshelte, som har gjort en forskel for andre enten lokalt, på landsplan eller internationalt. Du kan være med til at stemme på hvem der skal vinde denne pris. Gå ind og stem på din verdensmål helt her: https://www.verdensmaal.org/nominer-en-helt/ildsj%C3%A6leprisen?fbclid=IwAR3wn-ixt3iGmcviZMMfputInJ1Ofrbtec8tz7HE-8KZ_X8I2FD8z7lIAtg

Jeg er nomineret i kategorien ildsjæleprisen og nr. to på stemmelisten


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ

Naturfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for naturfagene, dvs. natur/teknologi, biologi, geografi og fysik/kemi. I samarbejde med Danmarks fysik- og kemilærerforening, Biologforbundet og Geografforbundet.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.591 andre er allerede tilmeldt