Vi har tillid til, at skolerne får de nødvendige tilbagemeldinger om elevernes faglige niveau fra de mange andre test, lærerne gennemfører, siger formand for børne- og skoleudvalget i Fredensborg Per Frost Henriksen (S);

Endnu en kommune vil droppe de nationale test

Endnu en kommune har besluttet at søge dispensation fra kravet om, at folkeskoleeleverne skal tage nationale test. Børne- og Skoleudvalget i Fredensborg Kommune vil søge om at droppe testene som frikommuneforsøg.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Aarhus-flertal vil droppe obligatoriske nationale test 

Det er samme model, som Aarhus Byråd planlægger at benytte, ligesom også Københavns Kommune, Gribskov, Syddjurs og tidligere Lyngby-Taarbæk har besluttet at søge om at blive undtaget fra kravet om obligatoriske nationale test i skolen.

"Der bliver fra mange sider rejst tvivl om, hvorvidt de mange test overhovedet kan bruges til noget - og om de tilmed gør mere skade end gavn. Og da skolerne samtidig bruger meget tid på at gennemføre disse test, er det en klar anbefaling fra Børne- og Skoleudvalget, at vi søger om at fritage skolerne for nationale test som en del af de kommende frikommuneforsøg", siger udvalgsformand Per Frost Henriksen i en pressemeddelelse. 

"Udvalget har derudover tillid til, at skolerne allerede får de nødvendige tilbagemeldinger om elevernes faglige niveau og udvikling via de mange forskellige test, som lærerne i forvejen gennemfører i fagene i skolerne".

Venstre i Fredensborg stemte imod forslaget.

København: Resultater fra nationale test må ikke bruges mod skoler 

 

Powered by Labrador CMS