Nationale test
2   11

Endnu en kommune vil droppe de nationale test

Endnu en kommune har besluttet at søge dispensation fra kravet om, at folkeskoleeleverne skal tage nationale test. Børne- og Skoleudvalget i Fredensborg Kommune vil søge om at droppe testene som frikommuneforsøg.

Det er samme model, som Aarhus Byråd planlægger at benytte, ligesom også Københavns Kommune, Gribskov, Syddjurs og tidligere Lyngby-Taarbæk har besluttet at søge om at blive undtaget fra kravet om obligatoriske nationale test i skolen.

"Der bliver fra mange sider rejst tvivl om, hvorvidt de mange test overhovedet kan bruges til noget - og om de tilmed gør mere skade end gavn. Og da skolerne samtidig bruger meget tid på at gennemføre disse test, er det en klar anbefaling fra Børne- og Skoleudvalget, at vi søger om at fritage skolerne for nationale test som en del af de kommende frikommuneforsøg", siger udvalgsformand Per Frost Henriksen i en pressemeddelelse. 

Artiklen fortsætter under banneret

"Udvalget har derudover tillid til, at skolerne allerede får de nødvendige tilbagemeldinger om elevernes faglige niveau og udvikling via de mange forskellige test, som lærerne i forvejen gennemfører i fagene i skolerne".

Venstre i Fredensborg stemte imod forslaget.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ