Blog
0   2

Når tid er en mangelvare i billedkunst

Abonner på nyt om Folkeskolens billedkunstrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.


De fleste årgange har 2 lektioner om ugen i billedkunst, 2 årgange har kun én lektion om ugen. Det hænger ikke samme med fagets mål og praktiske udfordringer. Vi har helt konkret ikke tid nok, med udgangspunkt i, at det er et hands-on fag. Men hvad gør vi så?

Jeg elsker billedkunst. Jeg elsker at undervise i faget, jeg elsker den glæde det vækker i børnene. Jeg elsker de muligheder og potentialer som faget åbner op for i børnene, jeg elsker bare billedkunstundervisning. 

Der er dog én ting jeg ikke elsker, og det er, når jeg lander på en årgang, som kun har én lektion om ugen. 

Artiklen fortsætter under banneret

Næste år kan det meget vel blive en realitet igen. Heldigvis er der måder at løse det upraktiske på, ved fx at læse billedkunst hver 2.uge eller ved at samle det blokke i perioder. Fx skal vores kommende 4.årgang have en lektion billedkunst og en lektion kristendom om ugen. Så er det jo oplagt at køre fire uger med dobbelt billedkunst og fire uger med dobbelt kristendom. Det kan man jo veksle som man vil. Jeg er ikke fortaler for, at man har kristendom i to lektioner om ugen i et halvt år og så efterfølgende har billedkunst to lektioner om ugen i et halvt år. På den måde synes jeg eleverne kommer for langt væk fra faget.

Er der andre måder at strukturere det på, så hører jeg meget gerne om det, så jeg kan inddrage det i mine overvejelser, når jeg snart skal igang med en ny årsplan i billedkunst. 

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Billedkunstnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med foreningen Danmarks billedkunstlærere.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
4.889 andre er allerede tilmeldt
Vind et hotelophold

5500_hotel _sixtus _middelfart _2017

Nu er sommeren rigtig tæt på, og det er derfor blevet finaletid i Folkeskolens sommerkonkurrence. Du kan vinde et weekendophold for to på et af de lækre Sinaturhoteller inkl. middag og vin til en værdi af 7.500 kr. Deltag ved at følge linket: 

 Tricks