Skolepolitik (Christiansborg)
12   19

Bondo: Det kan næsten ikke gå galt

Med udsigten til en ny regering under Mette Frederiksens ledelse øjner lærerformand Anders Bondo Christensen nu et stort håb om både et nyt samarbejde og flere penge til folkeskolen. "Jeg er optimistisk", siger han.

Mens Socialdemokratiets formand og kongelig undersøger Mette Frederiksen stadig kulegraver mulighederne for at danne en ny regering, cykler lærernes formand, Anders Bondo Christensen, land og rige rundt og lyder mere optimistisk på folkeskolens vegne, end han har gjort længe.

Cykelturen skal skaffe midler til udsatte børn, men også på det mere overordnede plan gør lærerformanden sig kontante forhåbninger om, at det nu snart vil lykkes ikke blot at få etableret et bredt samarbejde om folkeskolen, men også at skaffe flere penge til den betrængte folkeskole.

Artiklen fortsætter under banneret

"Jeg er optimistisk og rimelig fortrøstningsfuld. Selv om folkeskolen ikke fyldte meget i valgkampen, kom der alligevel nogle gode og konkrete signaler fra både Enhedslisten, SF, de Radikale og Alternativet - og jeg synes også, at de signaler, der kom fra Socialdemokratiet, lover godt, så jeg håber bestemt, at når der kommer hvid røg op fra Christiansborg, at så vil folkeskolen være en del af et regeringsgrundlag", siger Anders Bondo Christensen til folkeskolen.dk

Åbenlyse udfordringer

Hans håb er, at en ny regering, efter al sandsynlighed under Mette Frederiksens ledelse, vil gå aktivt ind i et samarbejde om folkeskolen. Et samarbejde, som med Ny start-aftalen med KL blev etableret ved overenskomstforhandlingerne sidste år, hvor KL og Danmarks Lærerforening i fællesskab nedsatte en kommission, som skal komme med anbefalinger til en lærerarbejdstid. Anbefalingerne skal danne grundlag for kommende forhandlinger mellem lærerne og KL, og det er disse forhandlinger, som de fire partier vil hjælpe på vej med ekstra  midler til bedre vilkår for lærerne.

"Jeg synes, vi er kommet fornuftigt fra start, men det er klart, at mit store ønske er, at folkeskolen bliver et samarbejdsprojekt, så vi kan få løst nogle af de udfordringer, der så åbenlyst er", siger Anders Bondo Christensen.

Han begrunder blandt andet sin optimisme med signalerne fra de Radikale og SF, der begge ville afsætte en milliard kroner ekstra til lærerne og KL i de kommende forhandlinger om en arbejdstidsaftale.

Underfinansieret skolereform

"Enhedslisten nævnte to milliarder, og Alternativet var ude og sige, at vi skal op på niveau med det, der var før 2013. Og det er jo rigtig godt. Samtidig gav Mette Frederiksen jo - i den bog, der blev lavet - udtryk for, at folkeskolereformen havde været underfinansieret, og at hun meget håbede, at man kunne få skabt et samarbejde omkring skolen", siger han - og henviser til bogen "Mette Frederiksen - et politisk portræt," der med Thomas Larsen som skribent blev udgivet tidligere på foråret.

"Ja, jeg kan næsten ikke se, at det kan gå galt. Med de signaler burde der være alle mulige chancer for, at det også bliver en del af regeringsgrundlaget", tilføjer Anders Bondo Christensen.

Til trods for at folkeskolen ikke fyldte meget i den overståede valgkamp føler Bondo sig sikker på, at temaet fylder meget ved forhandlingsbordet på Christiansborg.

"Det tror jeg bestemt. Jeg har da en klar fornemmelse af, at det at få løst nogle af folkeskolens store udfordringer ligger præcist de her partier rigtig meget på sinde, - så jeg har en stærk tro på, at det også sker."


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ