Uskolet

Det nye folketing vil indføre harpunering: »Vi er nødt til at få flere med i debatterne«

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den såkaldte harpunmetode, kendt fra skoleklasser, hvor læreren afkræver en elev et svar, selv om han eller hun ikke har rakt hånden op, skal nu indføres i folketingssalen. Forslaget er stillet af tingets præsidium.

»Der er for mange, der sidder og gemmer sig«, udtaler et medlem. »Det er altid de samme, der er aktive. Men vi er nødt til at have nogle flere med i debatterne, og det er oplagt at starte nu med alle de nye«.

Annonceringen af de nye metoder møder imidlertid kritik fra flere sider.

»Vi ved, at mange folketingsmedlemmer holder sig tilbage fra at deltage, fordi det kan være grænseoverskridende at skulle tale foran alle de andre politikere«, forklarer en kritiker. Hun minder om, at flere af stillepolitikerne faktisk ofte yder en fin indsats, når de føler sig mere trygge, for eksempel når der er gruppearbejde ude i de forskellige råd og udvalg.

Uskolet er Folkeskolens bagside med satire, som ikke umiddelbart går meget op i fakta. Skulle enkelte navne, hændelser eller undervisningsministre alligevel føles bekendte, er man velkommen til at tro, hvad man vil.