Faglig fornøjelse
0   9

»3-d-printeren gør det sjovt at gå på arbejde«

»Det startede med en præsentation af printerens muligheder hos producenten RealDream. Jeg var solgt med det samme. Mange forskellige dimser er sprøjtet ud siden, men en af de større succeser er at lave småkageforme i håndværk og design. Det er en fest for både eleverne og de voksne. Det er nyt og sjovt, men allervigtigst fortsætter det med at give en masse til undervisningen, også efter at nyhedens interesse har fortaget sig. 

Faglig fornøjelse

Der findes regler, krav, elever og kolleger, der har indflydelse på lærerens undervisning. Nogle gange er indflydelsen positiv. Andre gange irriterende. Men lige meget hvad sker der noget godt en gang imellem. Vi spørger lærere, hvornår de sidste gang gik ud ad skoleporten med løftet pande og smil på læben.

Mød håndværk og design-lærer Sølvi Domsten fra Skolen på Islands Brygge i København. For hende blev 3-d-printeren så stor en øjenåbner, at hun nu bruger den i alle fag - også tysk. Det på trods af at skolen ikke selv har en ordentlig printer, så hun må ud at låne.

3-d-printeren er naturligt differentieret. Den er simpel, og den understøtter elevernes naturlige kreativitet og skabertrang. Det er sjovt nok især de ordblinde, der virkelig fanger den. De kan få lavet nogle fantastiske kreationer, som de kan afprøve i praksis og så lave om. Der er en løbende dialog blandt børnene, der hjælper hinanden og evaluerer hinandens produkter. Det giver en rigtig god summen.

Der foregår så meget læring i matematik, formgivning og teknologiforståelse, som de slet ikke tænker over. De æstetiske læreprocesser er i højeste gear. Dem glemmer udviklerne af læremidler ofte. Jeg kunne godt tænke mig, at vi får ændret de såkaldte Stem-fag til Steam, hvor a'et står for 'aestetics'.

Jeg har mulighed for at låne printere igen, så der skal vi bage til vores årlige featureuge. Mulighederne er legio. I tysk skal jeg i samarbejde med en kollega bruge printeren til at kreere brikker til et sprogspil.

Artiklen fortsætter under banneret

Når vi kører forløb med 3-d-printeren, synes jeg kort sagt, at det er sjovere at gå på arbejde - og man kan se, at ungerne også blomstrer, og mange vælger at arbejde videre efter skoletid med projekter, der bare vokser og vokser. Der kommer hele tiden positive hov-oplevelser«.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Håndværk og designnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Foreningen for håndværk og design.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.271 andre er allerede tilmeldt

It-netværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for it i folkeskolen. 

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.021 andre er allerede tilmeldt