Kristendomskundskab
0   3

Find inspiration til din kristendomsundervisning på Folkemødet

Er du religionslærer og skal du en tur forbi Folkemødet? Her er vores forslag til arrangementer, der kan inspirere din undervisning.

Tilbuddene på Folkemødet på Bornholm kan være svære at overskue. Her er tre, som folkeskolen.dk/religion tror på vil være tiden værd:

Torsdag 16:00 - 17:00: Livssyn og uddannelse - nye tider for religionsundervisning

Humanistisk Samfund inviterer til debat om danskernes mange forskellige livssyn og det forhold at folkeskolen stort set kun underviser i et, livssyn nemlig kristendom, som til gengæld har sit helt eget fag. Debatten vil dreje sig om hvordan vi bør undervise i livssyn i folkeskolen og på læreruddannelsen. I den forbindelse er det også naturligt at inddrage hvad det betyder for vores uddannelser at eleverne har flere forskellige livssyn og religioner.

Det forgår på plads J44 i området Kæmpestranden

Artiklen fortsætter under banneret

Fredag 13:30 - 14:30: Diskrimineres religiøse friskoler i Danmark?

Socialdemokratiet og Dansk Folkeparti gik til valg på at lukke alle friskoler, der har mere end 50 procent forældre med ikke-vestlig baggrund. Det vil betyde lukning af alle muslimske friskoler, en katolsk og en kristen friskole. Men kan man det? spørger Folk og Tro og Foreningen af Kristne Friskoler, og det har et par religionssociologer forsøgt at svare på. Den ene af de to forskere, Marie Rønne Olsen, vil fremlægge deres synspunkter og derefter vil udvalgte politikere debattere religiøse friskoler og åndsfrihed i Danmark. Det sker på plads J43 i området Kæmpestranden.                     

Lørdag 16:30 - 18:30: Tip en 13'er: Er det mon islam, kristendom eller jødedom?

SOS Racisme har en ide, der er lige til at stjæle med hjem til klasselokalet: Tjek din viden om de 3 søsterreligioner kristendom, islam og jødedom med en lille leg, der tester dit (u)kendskab til Biblen og islam. Tipskuponer uddeles - arrangørerne lover at det ikke er så nemt, som man skulle tro. Det sker på plads K99 i området Kirkepladsen.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
995 andre er allerede tilmeldt