Blog
0   56

Ny klasselærer: Forældresnak kan ende med stigmatisering

Abonner på nyt om Folkeskolens danskrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

De fleste skoler har nu sendt informationer ud om kommende klasselærere/pædagoger til forældrene. I mindre byer, hvor der kun er én skole, kan snakken forældre imellem nemt omhandle, hvilke lærere de foretrækker, og hvilke de helst vil undgå.

Foto: Pixabay.com

 

”Hvem skal din datter have til klasselærer efter ferien?”.

Forældrene er nysgerrige og diskuterer på parkeringspladsen, henover køledisken i Brugsen og til knægtens fodboldtræning. For det er spændende, hvem den nye klasselærer er i datterens kommende klasse.

Artiklen fortsætter under banneret

Udfordringerne kan dog opstå, når forældrene indbyrdes begynder at berette for hinanden om lærere, som de ikke har haft de bedste erfaringer med.

For hvordan skal en lærer nogensinde komme ud af den onde spiral, det er, at blive stigmatiseret af en forældregruppe?

Det kan selvfølgelig ikke undgås at snakken går, men det er vigtigt at have for øje, at man skal generere et narrativ, der stikker af og har store konsekvenser for personer, der helt sikkert også gør deres bedste og har gode intentioner.

 

Giv samarbejdet en chance

De sociale medier er en ny vej til debat om kommende lærere, og den kultur, der ligger i det medie, er ikke altid sund for tilgangen til emner. Der kommenteres eksempelvis på byens lukkede grupper, som jo godt kan have medlemmer, der kender de omtalte lærere, og det er alt andet end fordrende for et kommende samarbejde.

Derfor vil mit råd til forældre med kommende lærerskift være det, at man skal forholde sig roligt, og give samarbejdet en chance.

Brok og rygter fra begyndelsen giver blot en endnu mere udfordrende start, og det ændrer ikke ved, hvem der skal stå i klassen på sigt. Man får ikke ”fjernet” en lærer på denne måde.

Alle fortjener at blive mødt med en positiv tilgang, og opstår der problemer i samarbejdet, må dialogen tages derfra.

 


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.103 andre er allerede tilmeldt