Ændringer i københavnske skoledistrikter på vej

Dette års analyse viser et behov for ændringer i 5 af de 8 store skoledistrikter fra 2007. Fordelingen af de tosprogede elever er en af de ting, kommunen vil se på.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

På baggrund af ændringer i antallet af børn i området og skolens kapacitet foretager Københavns Kommune tilpasninger i hovedstadens skoledistrikter. Men elevsammensætningen spiller også en rolle, når de nye skoletilhørsforhold udarbejdes i kommunen.

"Ønsket om at fordele de tosprogede elever på de københavnske folkeskoler udløser ikke alene ændringer i skoledistrikterne. Men når vi, på grund af skolesammenlægninger eller mangel på kapacitet i et område, alligevel skal foretage ændringer, så vil vi gerne fordele de tosprogede elever på skolerne," siger chefkonsulent i Kapacitetsstyring, Københavns Kommune Johannes Brorsen Albertsen til folkeskolen.dk.

Trafiksikkerheden til og fra skole er et andet hensyn, kommunen tager, når de justerer, hvilke boligområder, der hører til hvilke skoler, forklarer Johannes Brorsen Albertsen.

Man ændrer mest på Amager

Forslaget til ændring i skoledistrikterne er sendt til høring frem til d. 2. september hos skolebestyrelser og i lokaludvalg. I alt omfatter forslaget 20 københavnske skoler.

I Indre By/Østerbro, på Nørrebro, i Valby, Vanløse-Brønshøj/Husum og på Amager vil forældre til børn, der skal starte i 0.klasse næste sommer blive berørt af ændringerne. Men med undtagelse af skoledistriktet på Amager, vil der kun være tale om en til to ændringer pr. område.

Vil du se, hvilke skoler der er tale om, kan du følge linket i høre spalte.

Læs mere

Se hvilke skoler, der er omfattet af Børne ogUngdomsforvaltningens forslag