Blog
1   19

Kære nye undervisningsminister

Abonner på nyt om Folkeskolens religionsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Tillykke med en vigtig ministerpost. Din forgænger har rettet op på noget – skal vi ikke aftale, du retter op på resten?

Det kan undre mig, at der ikke er blevet talt mere om folkeskolen i valgkampen. Det er en central samfundsinstitution. Der er så mange ting, du må og skal gøre noget ved, hvis folkeskolen igen skal blive elever, forældres (og læreres) fortrukne valg.

Hvorfor holder vi skole?

Noget af det allerførste du bør gøre, er at overveje, hvorfor vi holder skole? Hvad er det vigtigste, børnene skal have med herfra? I min optik er det både dannelse og uddannelse. Efter folkeskolereformen er det som om, at dannelsen er blevet sekundær. Alt skal måles og vejes. Fjern de mange test og overlad den professionelle lærer at vurdere, hvad og hvornår der skal testes (i).

Økonomi

Artiklen fortsætter under banneret

Det koster penge at få en god skole. Lærerne skal have færre undervisningstimer. Det kan ikke lade sig gøre at forberede en undervisning med bevægelse, variation og differentiering, hvis der ikke er tid. Børnene bliver ikke dygtigere af at have en uforberedt lærer.

Undervisningsmaterialer er heller ikke gratis. Kravene til fagene forandres hele tiden, så der skal nye materialer til.

Specialskoler

Alle børn skal have ret til det undervisningstilbud, de har brug for. Inklusionen er gået for vidt. Det er en kamp for forældre at få en plads på en specialskole til deres barn med handicap. En af dine vigtigste opgaver er at få genetableret de specialiserede tilbud, der forsvandt med amternes nedlæggelse, samt at give børnene ret til at komme dertil.

Undskyldning

En forudsætning, for at projekt folkeskole skal blive rigtig godt, er, at de, der skal gennemføre den daglige undervisning, føler sig værdsat. Her kunne ordet undskyld gøre en del. Min puls stiger voldsomt, når jeg tænker tilbage på 2013. Dit første og største projekt er, at lærerne skal have en arbejdstidsaftale. Vi skal have pengene tilbage for vores seniorordning, som vi havde finansieret med overenskomstmidler. Vi mangler at få en månedsløn. Men først og fremmest mangler vi en uforbeholden undskyldning.

Der er meget andet at tage fat på – hvis du mangler inspiration, kan du også læse nytårstalens udeladte afsnit.

https://www.folkeskolen.dk/649681/nytaarstalens-udeladte-afsnit

God arbejdslyst!


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Religionsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Religionslærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
992 andre er allerede tilmeldt