Inger Steensig

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Den 20. januar døde Inger Steensig efter lang tids hård sygdom.

Inger Steensig var dimitteret fra Th. Langs Seminarium i Silkeborg i 1959, og efter en ansættelse ved Silkeborg kommunale Skolevæsen kom hun til Havndal Centralskole 1. august 1963. Det var i det tidsrum, hvor skolen var under udbygning. Altså var hun en af de første, der kom til den nye skole og var med til at udbygge den med real- og 8.-10. klasse.

Inger Steensig arbejdede trofast ved skolen. Hun underviste især i fagene dansk, matematik og hjemkundskab. Hun var elsket af såvel elever som kolleger, og hun var god at arbejde sammen med.

Hun havde ikke nogen let tilværelse. Meget tidligt mistede hun sin mand, og siden kom så hendes sygdom, men trods alle prøvelserne var hun ved godt mod. Hun gav ikke op, og efter, at hun var gået på efterløn august 1992, kom hun tit på skolen, og hun blev ved med at forny sig med forskellige kurser.

Inger Steensig var meget interesseret i litteratur. Hun læste meget, og det var lærerigt at snakke med hende om de ting, som hun havde læst. Hun havde en stor viden inden for dette område, og man hørte altid efter, hvad hun mente, for man vidste, at når hun sagde noget, så var det, fordi hun havde tænkt over tingene.

Derudover var hun levende interesseret i mange andre ting, ikke mindst kunst og kultur. I lokalområdet var hun især kendt, fordi hun sammen med sin mand købte Lyshøj Mølle. Den blev istandsat på en meget fin måde, og det var noget af det sidste, hendes mand var med til, hvilket betød meget for hende. Lyshøj Mølle er nu et kendt klenodie i Havndal-Udbyneder-området, og rigtig mange gange har Inger Steensig vist møllen frem for skolens klasser og lærere.

Også familien betød meget for hende. Hun holdt meget af sine børnebørn og sidst oldebarnet, som hun lige fik lov til at opleve.

Inger Steensig er nu ikke blandt os mere, og vi vil komme til at savne hende. Hun gjorde meget for at holde kontakten til skolen ved lige, og hun ville gerne være med, når skolen kaldte på hende, og hun var aldrig bange for at give et nap med.

Æret være Inger Steensigs minde.

Personalet på Havndal Skole