Forståelse for Afrika

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Ungdommens Røde Kors vil forsøge at øge forståelsen for levevilkårene i Afrika. Derfor tilbyder de nu oplysning til skoler og institutioner i form af en film, et idekatalog og besøg eller foredrag.

Filmen handler om nogle etiopere, der har haft gavn af et projekt, som århusianske børn samlede ind til. De har blandt andet fået rent drikkevand og toiletter. I idekataloget er der ideer til afrikanske lege, madopskrifter og ideer til fremstilling af afrikansk legetøj. Kataloget giver vejledning i at lave en cykelstafet, hvilket er den måde, børnene i Århus samlede penge ind på. De cykler hvert år på Århus cykelbane, og for hver omgang, de kører, giver lokale sponsorer en vis sum penge.

Frivillige fra Ungdommens Røde Kors tilbyder at tage ud og fortælle om deres erfaringer og forsøge at give et indblik i afrikansk kultur. Idekataloget er gratis, og filmen kan man låne ved at ringe til Ungdommens Røde Kors på telefon 3537 2555.

Powered by Labrador CMS