Forskning Nationale test
1   611

Forsker: Test i 2. klasse kan være en god idé

Regeringen har fremsat et læseløfte, der indebærer, at alle elever skal kunne læse, når de afslutter 2. klasse. Men seniorforsker Jan Mejding problematiserer, at man så tidligt taler om læsning som noget, man enten kan eller ikke kan.

"Man er jo ikke færdig med at lære at læse efter 2. klasse. Vi skal faktisk blive ved med at udvikle vores læsefærdigheder op igennem hele livet," pointerer Mejding, der er lektor og seniorforsker ved Århus Universitet i et interview med magasinet Asterisk.

Ifølge Jan Mejding bør man frem for at insistere på, at eleverne i den danske folkeskole skal kunne læse efter 2. klasse, sætte sig nogle delmål undervejs og ved 2.klasses afslutning være tilfreds med, at eleverne kan læse sammenhængende tekster og små historier. Først senere kan man forlange, at eleverne tilegner sig et overblik over forskellige typer af tekster, som også er en del af det at kunne læse, forklarer Mejding.

Test i 2.klasse

Diskussionen af test i folkeskolen er et uddannelsespolitisk varmt emne, der tilmed splitter oppositionen. Lektor Jan Mejding mener, at test af elevernes læsefærdigheder undervejs i uddannelsesforløbet kan være gavnlige.

Artiklen fortsætter under banneret

"En læsetest er jo ikke andet end en test på, om det, man gør, virker. Så hvis ikke man tager det som andet end et redskab, så synes jeg, det er fint at have - også i 2. klasse," siger han.

Den holdning udfordres af partiernes uddannelsesordførere i den anden af i alt fire interview fra magasinet Asterisk, som folkeskolen.dk bringer i august. Se videoen nedenfor.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Netværket for danskundervisning er for alle, der underviser i eller interesserer sig for faget. I samarbejde med Dansklærerforeningen.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
3.253 andre er allerede tilmeldt