Debat

Lad opløsningen nyde kronede dage

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Hvad med om vi afskaffer køreprøven? Den er jo som et håbløst levn fra forgangne tider kun til for at disciplinere og ''motivere'' og derfor helt unødvendigt ressourcespild i dag. Sten Okbo har allerede luftet ideen på folkeskoleområdet i Folkeskolen nummer 4. Herregud, kørelæreren kender jo eleven. En egnethedserklæring må vel være fyldestgørende. Og hvorfor ikke også droppe samtlige eksamener i forbindelse med lægestudiet og lade professoren skrive en egnethedserklæring? Om nogen skulle være betænkelige ved mine forslag, så lad os dog bare begynde i folkeskolen. Den er der i dagens Danmark alligevel kun få, der tager alvorligt. Her er muligheden for at påbegynde alskens opløsende udvandig, uden at nogen tager sig til hovedet. Her er ethvert dekadent tilbageskridt at regne som et progressivt fremskridt. Så kan vi fjerne køreprøven og lægeeksamenen senere. I forvejen er folkeskolen jo totalt udhulet og tømt for seriøsitet, så ingen vil bemærke den næste lille ødelæggelse.

Og hvorfor ikke også give lektierne dødsstødet, sådan som Dan Sterup gør det i samme nummer. Jo, og bør vi ikke også ophæve det helt urimelige oldnordiske krav om, at eleverne møder til tiden om morgenen? Et sådant krav kan da kun underminere visse elevers skoleglæde og selvtillid. Mødepligt er da vist noget, man satte højt, da mænd gik med knækflip. Og er der noget skønnere i dette liv end at vække og iagttage forældrenes forfærdelse, når vi på møder fortæller dem, der har begge deres ben plantet i et præindustrielt bondesamfunds dyder, at nu giver vi ikke mere lektier for i den danske folkeskole.

Vagn Madsen

Vær med i samtalen

Klik her for at indsende dit indlæg til folkeskolen.dk - medsend gerne et portrætfoto, som kan bringes sammen med indlægget

Læs folkeskolen.dk's debatregler

Brønderslev

Powered by Labrador CMS