Forskning

Diskussionen om en 95-procent-målsætning er uinteressant, mener leder af ungdomsforskning på Aarhus Universitet, Noemi Katznelson

Forsker: 95-procent-målsætningen skaber unge tabere

I 2015 skal 95-procent af en ungdomsårgang gennemføre en ungdomsuddannelse. Det har været diskuteret bredt om målsætningen er realistisk eller ej, men leder af ungdomsforskning på Aarhus Universitet kalder ligefrem diskussionen uinteressant.

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

I et interview med DPU's magasin Asterisk pointerer Noemi Katznelson blandt andet, at 95-procent-målsætningen imod intentionen har udnævnt hver femte elev som taber.

Se Noemi Katznelson og partiernes uddannelsesordførere debattere de unges frafald fra ungdomsuddannelserne i videoen nedenfor.

Interviewet med Noemi Katznelson er det første af fire programmer om aktuelle skolepolitiske emner produceret af DPU's magasin Asterisk, somfolkeskolen.dkbringer i den kommende tid.

Se mere til Asterisk i linket til højre for artiklen.