Blog
0   6

Sidste opløb inden valget

Abonner på nyt om Folkeskolens historie- og samfundsfagsrådgiver i dit personlige nyhedsbrev.

OBS: Du er ikke tilmeldt et personligt nyhedsbrev og får derfor ikke en mail med dine valgte emner/blogs. Tilmeld dig her

Det er ved at være sidste udkald inden folketingsvalget, men har du tid i morgen eller onsdag, så er her et link til et hurtigt valgoverblik til his/ samf- undervisningen.

På DR Skole/ samfundsfag finder du et hurtigt og letoverskueligt tema om valget, der tager eleverne bag om politikere, mærkesager og partipolitik.

Du kan sagten nå noget af temaet på en enkel time, og har du to, er der i princippet tid nok.

Temaet "Folketingsvalget 2019" udmærker sig ved sin simplicitet, der gør det anvendeligt selv for syvende klasser, og alle tekster kan læses op eller blive oplæst.

Mød din kommende statsminister.

Artiklen fortsætter under banneret

Eleverne kan møde alle seks potentielle statsministerkandidater, og der er rig mulighed for at diskutere retorik og argumentation efter hvert indslag samt evt. journalistisk vinkling, hvis man har arbejdet med kildekritik.

Du kan hurtigt hente lette tekster og spørgsmål til teksterne. Disse vil nok forekomme en anelse banale for nogle større elever, men de kan bidrage til en grundviden om vores Folketing og vores demokrati, som man fra tid til anden savner hos eleverne.

Endelig vil det være muligt at bringe flere relevante fagudtryk i spil, der vil stå centralt i både historie- såvel som i samfundsfagsundervisngen.

Følg linket nedenunder, hvis dette skulle have fanget din interesse, og du har tid.

Ha’ et godt valg og en god grundlovsdag derude.

https://www.dr.dk/skole/samfundsfag/udskoling/folketingsvalg-2019


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Historie- og samfundsfagsnetværket er for alle, der underviser i eller interesserer sig for de to fag. I samarbejde med foreningen Falihos.

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
1.330 andre er allerede tilmeldt