Debat
0   223

Rabat ydes ikke automatisk

Svar til Kjeld Oxenvad (Folkeskolen nummer 5). Vi er glade for, at du har valgt at bibeholde dit medlemskab i Lærerstandens Brandforsikring.

I år skal du i Lærerstandens Brandforsikring betale 404 kroner for din familieforsikring efter fradrag af pensionistrabat og 1.936 kroner for din bygningsforsikring. Da du har mere end 12 års anciennitet, får du herudover i juni udbetalt fem procent rabat af præmiebeløbet, så den reelle pris er henholdsvis 384 kroner og 1.839 kroner, i alt 2.223 kroner.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvis du ikke havde været pensionist, ville prisen med fradrag af anciennitetsrabat være 2.799 kroner.

Et opslag på Nykredits hjemmeside viser, at tilsvarende forsikringer aktuelt koster 2.808 kroner. I dette præmiebeløb er indregnet 14 procent bonus, som kun udbetales, hvis forsikringerne er skadefri. Hvis der anmeldes skader, er prisen altså 3.264 kroner. Der er endvidere en generel selvrisiko på begge forsikringer på 900 kroner.

I øvrigt mener vi, at der er forskel på forsikringerne i Lærerstandens Brandforsikring og Nykredit i vores favør.

Vi er godt klar over, at der stadig er enkelte medlemmer, som betaler præmie for en kælder, som der i dag ikke skal betales præmie for. Vi har ikke været gode nok til at informere herom. Fejlen rettes, og der sker tilbagebetaling, når vi finder de pågældende policer som led i den almindelige sagsbehandling, eller hvis vi får henvendelse om det. Vi er kede af, at du i 1996 har oplevet det som besværligt at få beløbet tilbagebetalt. Vore medarbejdere er instrueret om at tilbagebetale uden diskussion.

Desværre har vi ikke mulighed for at yde pensionistrabat automatisk. Det skyldes, at vi ikke har oplysninger om, hvornår medlemmerne bliver pensionerede. Vi har skrevet til medlemmerne om muligheden for at få pensionistrabat på familieforsikringen, og vi har annonceret i fagbladene. Men vi kan kun yde rabatten, hvis medlemmerne selv henvender sig.

Svend Emil Nielsen

administrerende direktør

Lærerstandens Brandforsikring


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ