Uddannelserne skal til tjek

Til efteråret starter en akkreditering af læreruddannelserne. De studerende glæder sig til, at der bliver sat fokus på kvaliteten

Publiceret Senest opdateret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Alle videregående uddannelser skal akkrediteres. For læreruddannelserne betyder det, at et omfattende tjek af uddannelserne begynder nu til efteråret.

Hvert uddannelsessted skal aflevere en rapport til Evalueringsinstituttet, hvor de beskriver deres praksis i forhold til en række kriterier fastsat af ministeriet.

De lærerstuderende ser en mulighed for at sætte fokus på problemerne.

»Vi synes, det er væsentligt, at der bliver sat fokus på den kvalitetssikring og de studerendes rettigheder til en ordentlig uddannelse. Så det er vi glade for«, siger formand for Lærerstuderendes Landskreds Tobias Holst.

Hos Evalueringsinstituttet bliver der nedsat en ekspertgruppe med undervisere, studerende og en arbejdsgiverrepræsentant, som skal udarbejde fokuspunkter for uddannelserne. Gruppen besøger uddannelsesstederne og taler med ledelse, undervisere og studerende og indstiller derefter uddannelsen til positiv, delvist positiv eller negativ akkreditering. Et uddannelsessted, der vurderes delvist negativt, har et år til at udbedre manglerne. En negativ akkreditering betyder, at institutionen mister retten til at udbyde uddannelsen.

»Det er vigtigt med en så retvisende undersøgelse som muligt, så der bliver sat fokus på problemerne, som så forhåbentlig bliver løst«, siger Tobias Holst. Han håber, at vejledningstimetallet bliver sat op, at den interne kvalitetssikring bliver forbedret, og at der bliver sat fokus på de studerendes klagemuligheder.

Rektorernes leder Laust Joen Jakobsen er også godt tilfreds med akkrediteringen:

»Det har vi god brug for. Nogle af os kommer måske ud med nogle bemærkninger, og det må vi så tage til os. Det er et stort arbejde, men man lærer også af det, så det er kun sundt«. |

Læs mere

Folkeskolen bringer i samarbejde med DK4 fem programmer omlæreruddannelsen.

Se programmet om læreruddannelsens udvikling her