Besparelser
0   496

Århusianske skoler slap med skrækken

Skolerne i Aarhus fik først et sparekrav på 13 millioner oven i de 50 millioner, de allerede har sparet. Nu slipper skolerne alligevel med en besparelse på tre millioner, og det er de lettede over i Århus Lærerforening.

"Jeg er meget tilfreds med aftalen, som afbøder konsekvenserne af den tvungne opsparing for skoler, børnepasning og fritidsområdet. Vi har sammen med de faglige organisationer og lederforeningerne arbejdet konstruktivt for at finde så lempelig en løsning som overhovedet muligt," siger Jacob Bundsgaard Johansen (S), rådmand for Børn og Unge i Aarhus Kommune.

Aarhus har allerede sparet 52 millioner på byens skoler, og efter endnu et sparekrav på 12,8 millioner kroner i 2011 var de århusianske lærere ikke sene til at protestere mod sparekravene ved en større demonstration. I første omgang uden effekt.

Artiklen fortsætter under banneret

Men nu er der altså fundet en løsning, der er mere lempelig over for skolerne, som nu kun skal spare tre millioner - og det glæder særligt lærerne sig over.

"I stedet for at hver skole skal spare 220.000 kroner i gennemsnit, kan de nu nøjes med 60.000, og det er vi selvfølgelig yderst tilfredse med", siger formanden for Århus Lærerforening Søren Aakjær.

Lærerforening: Stadig mørke skyer forude

Søren Aakjær mener, at skolerne i Aarhus foreløbigt kan gå til sommerferie med ro i sindet. Men de skal ikke tage glæderne på forskud. Nye besparelser kan være på vej, advarer han.

"Spørgsmålet er, om vi kommer igennem 2011, uden at vi skal igennem endnu en spareperiode. Og næste år ser også ud til at blive vanskeligt. Lige nu og her kan vi ånde lettet op, men helt at afblæse krisen, det kan vi desværre ikke", siger Søren Aakjær.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ