Fysisk arbejdsmiljø
0   251

5. klasse-elev i eneulykke før spisepausen

En 12-årig dreng faldt 6-7 meter ned i en trappeskakt. En gruppe af skolens ansatte gav førstehjælp på stedet, og drengen er nu i bedring. En krisepsykolog har behandlet både drengens klassekammerater og den gruppe ansatte, der gav førstehjælp.

Efter endt undervisning i computerlokalet, gik turen tilbage til klasselokalet for eleverne i femte klasse på Smidstrup-Skærup Skole.

En 12-årig dreng var gået først op til klasselokalet, og han må være kravlet op i vindueskarmen, hvorefter han faldt ud af vinduet. Uheldigvis var vinduet lige ved en kælderskakt, så drengen faldt flere ekstra meter ned. Et fald på 6- 7 meter. Tilsyneladende var vinduets lukkemekanisme i stykker.

Artiklen fortsætter under banneret

Fem af skolens ansatte ydede førstehjælp på stedet.

"Personalet er ret hurtigt ved ham, de yder førstehjælp og det gør de på fantastisk vis, siger Lance Luscombe - skoleleder på Smidstrup-Skærup Skole.

Politiet blev tilkaldt, så de kunne undersøge ulykken og finde ud af, hvad der var sket.

Drengen blev kørt på sygehuset og herfra overført videre til Odense Universitetshospital. Lance Luscombe har været i kontakt med drengens far, og han kunne fortælle, at drengen er så meget i bedring, at forældrene kan kommunikere med ham.

Krisehjælp

For drengens kammerater og de fem voksne, der straks ydede førstehjælp, var det naturligvis en voldsom oplevelse.

"Jeg tog i går fat på Vejle Kommunens Kriseberedskab. Så i dag har de bearbejdet de ansatte og drengens klasse", siger Lance Luscombe.

Derudover har hele skolen været samlet, så Lance Luscombe har kunnet sikre sig, at der ikke spredte sig forkerte informationer.

Professionel indsats

De fem ansatte, der ydede førstehjælp, får ros fra flere sider.

"Psykologens konklusion var, at det var fremragende teamwork. Jeg er selvfølgelig tilfreds med, at jeg har så professionelle medarbejdere", fortæller Lance Luscombe.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ