Inklusion
1   402

Borgmester vil have flere heldagsskoler

Børne- og ungdomsborgmesteren i København vil have gjort op med billedet af heldagsskolen som en ghettoskole. De tre nuværende skoler ligger alle i udsatte boligområder, men nu vil borgmesteren også åbne heldagsskoler i mere resursestærke områder.

"Der er begyndt at danne sig et billede af, at heldagsskoler kun er noget, man gør i udsatte boligområder. At det er en ghettoskole. Og det mener jeg er meget uheldigt", siger Anne Vang.

Selvom en ny rapport fra Rambøll sætter spørgsmålstegn ved, om heldagsskolen overhovedet nytter noget, tøver børne- og ungdomsborgmesteren ikke med at udvide forsøget med heldagsskoler til at omfatte yderligere en til to skoler.

Artiklen fortsætter under banneret

"Som der også står i rapporten, er det stadig for tidligt at fælde en endelig dom over skolerne. Jeg mener, at vi vil kunne få et meget klarere billede af heldagsskolernes potentiale, hvis skolerne ikke kun rummer de udsatte børn", siger Anne Vang.

Og denne gang skal de placeres i de mere resursestærke områder, mener hun.

Skal ikke være forbeholdt de udsatte

"Hvis vi skal kunne sammenligne heldagsskolens potentiale med den almindelige folkeskole, vil det være nødvendigt at sammenligne med en børnegruppe, der faktisk kan sammenlignes".

Udover at have en forlænget skoledag adskiller heldagsskolerne sig fra den almindelige folkeskole ved bl.a. at have såkaldte madskoler, hvor børnene fremstiller de daglige måltider sammen med de voksne, og et andet karakteristika er, at lærere og pædagoger har et helt særligt samarbejde om undervisningen.

I rapporten fra Rambøll, der rummer en samlet evaluering af heldagsskoleprojektet, er en af konklusionerne, at skolerne ikke bare har et godt potentiale til at kunne forbedre elevernes faglige og sociale kompetencer, men også deres generelle sundhed og trivsel. Og det er alle elementer, der også vil være gavnlige for almindelige folkeskoleelever, siger Anne Vang.

"I Danmark har vi en af de korteste skoledage i verden, og det betyder jo noget for chanceligheden, at forældrene har så stort et ansvar for deres børn", siger hun.

Anne Vang har bedt Børne- og Ungdomsforvaltningen kigge på muligheden for at oprette en fjerde og måske femte heldagsskole, og resultatet bliver fremlagt i januar 2012 med henblik på en drøftelse i forbindelse med budgetforhandlingerne for 2013.

Der findes i dag tre heldagsskoler i København - Klostervængets Heldagsskole, Hillerødgades Heldagsskole og Tingbjerg Heldagsskole.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

MERE OM EMNET

Når du er logget ind, kan du vælge de emner du ønsker at abonnere på, og få nyt direkte på email. Login

LÆS OGSÅ

Specialpædagogiknetværket er for alle, der interesserer sig for eller arbejder med undervisning af børn og voksne med særlige behov. I samarbejde med Tidsskriftet specialpædagogik

Læs mere om de faglige netværk
Nu får du et nyhedsbrev (inkl. fagrelevante annoncer) fra netværket. Du kan ændre dine valg af nyhedsbreve på din profilside.
2.087 andre er allerede tilmeldt