Hver femte elev oplever vold derhjemme

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Til august sender Dannerhuset et nyt skolemateriale om vold i hjemmet på gaden. Det er rettet mod elever i 5. og 6. klasse, og lærerne kan undervise i det uden eksterne undervisere.

Danners direktør, Vibe Klarup Voetmann, siger:

Hvorfor er materialet vigtigt?

»Hvert femte elev i skolen oplever vold i hjemmet, og vold har store konsekvenser for barnets trivsel og skolegang. Emnet bør tages op i folkeskolen på linje med andre svære emner som for eksempel mobning og sorg. Materialet er testet af elever, lærere og eksperter for at sikre dets kvalitet og anvendelighed«.

Hvorfor er det en opgave for lærerne?

»En lærers opmærksomhed kan have stor betydning for en elev, der oplever vold. Når emnet vold tages op i skolen, sender man et klart signal om, at vold altid er forkert. Formålet med materialet er også at tydeliggøre, hvad man kan gøre, hvis en elev oplever vold i hjemmet«.

Vil det være med til at nedbringe volden?

»Det er vores håb. Materialet opfordrer eleverne til at reflektere over alternativer til vold. Vi ønsker at hjælpe den enkelte elev til at blive bevidst om egne grænser, værdier og rettigheder«.

Materialet kan bestilles på www.cfu.dk og hentes på www.emu.dk fra 1. september 2011.

kac@dlf.org