0   138

Hver femte elev oplever vold derhjemme

Til august sender Dannerhuset et nyt skolemateriale om vold i hjemmet på gaden. Det er rettet mod elever i 5. og 6. klasse, og lærerne kan undervise i det uden eksterne undervisere.

Danners direktør, Vibe Klarup Voetmann, siger:

Artiklen fortsætter under banneret

Hvorfor er materialet vigtigt?

»Hvert femte elev i skolen oplever vold i hjemmet, og vold har store konsekvenser for barnets trivsel og skolegang. Emnet bør tages op i folkeskolen på linje med andre svære emner som for eksempel mobning og sorg. Materialet er testet af elever, lærere og eksperter for at sikre dets kvalitet og anvendelighed«.

Hvorfor er det en opgave for lærerne?

»En lærers opmærksomhed kan have stor betydning for en elev, der oplever vold. Når emnet vold tages op i skolen, sender man et klart signal om, at vold altid er forkert. Formålet med materialet er også at tydeliggøre, hvad man kan gøre, hvis en elev oplever vold i hjemmet«.

Vil det være med til at nedbringe volden?

»Det er vores håb. Materialet opfordrer eleverne til at reflektere over alternativer til vold. Vi ønsker at hjælpe den enkelte elev til at blive bevidst om egne grænser, værdier og rettigheder«.

Materialet kan bestilles på www.cfu.dk og hentes på www.emu.dk fra 1. september 2011.

kac@dlf.org


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet