Finn Kirkebæk

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Øtofteskolens første leder Finn Kirkebæk er død.

For os, der har været ansat på skolen i mange år, har Finn betydet uendelig meget. Vi er alle blevet præget af hans måde at være på, både som leder og på det mere personlige plan. Finn havde en anarkistisk tilgang til skolelivet, en luksus, han også tillod os ansatte, så længe tingene fungerede. Han var ikke på nogen måde kontrollerende, men uddelegerede tværtimod ansvar og bakkede i enhver sammenhæng sine ansatte op.

Finn var vidende og belæst. Hans hovedinteresse kredsede om historie og samfundsforhold, herunder ikke mindst vilkårene for de svageste i samfundet.

På det personlige plan har Finns grundlæggende livsholdninger haft stor betydning. Vi er sikre på, at vi fra vores skoleleder har fået meget mere med i rygsækken, end man kunne få på andre skoler. Vi var ikke bare ansatte på en skole, vi oplevede et personligt engagement i os alle og vores liv. Finn sluttede sit arbejdsliv på skolen i 1996, og det var herefter altid en fornøjelse, når vi mødtes med ham.

Ved Finns bisættelse var det livsbekræftende og varmende at høre om de minder og tanker, hans familie gjorde sig. Finn var et helt særligt menneske med personlige kvaliteter, som man desværre ikke møder så tit mere.

Det er godt at fornemme, at Birgit og familien kan hjælpe hinanden i denne svære tid.

På vegne af Øtofteskolen Finn Kielgast og Finn Andersen