Debat
2   168

Et ønske om en konstruktiv debat

I Skolerådets formandskab ønsker vi en konstruktiv debat om, hvordan vi gør folkeskolen bedre, men vi er nødt til at afvise de usande påstande og misforståelser, som Niels Christian Sauer fremkommer med i Folkeskolen nummer 15.

Niels Christian Sauer påstår, at Skolerådets medlemmer slet ikke involveres i forbindelse med Skolerådets årlige beretning. Det er usandt. Vi gør os umage med at høre på rådsmedlemmerne, før vi skriver beretningen. Det betyder ikke, at vi i formandskabet følger alt, hvad rådsmedlemmerne siger, men alle bliver hørt.

Artiklen fortsætter under banneret

Hvert efterår - et halvt år før offentliggørelsen - fremlægges beretningens hovedtemaer for Skolerådet. Rådsmedlemmerne opfordres til at udpege temaernes væsentligste udfordringer og stille forslag til anbefalinger. Det skal endvidere understreges, at beretningen altid ledsages af rådsmedlemmernes mundtlige drøftelse, gengivet i et detaljeret referat, som undervisningsministeren modtager sammen med beretningen. Formandskabets rådgivning suppleres derved med rådsmedlemmernes forslag og vurderinger.

Niels Christian Sauer har påstået, at formandskabet ønsker 100 nationale test. Nu vil Niels Christian Sauer have det til at lyde, som om vi ønsker to nationale test i alle fag. Begge påstande er misforståelser. Vi foreslår mindst en national test på hvert klassetrin, og at der er mindst to test gennem skoleforløbet inden for de fag, der i dag testes i. Derved kan man følge elevens faglige progression. Det vil medføre cirka 15 nationale test gennem skolegangen.

Ovennævnte er små udpluk fra en beretning på mere end 200 sider, som vi gerne debatterer på kvalificeret vis. Meget gerne med lærerne. Vi ser frem til en god debat med DLF i Skolerådet og i offentligheden.


Kommentarer

Man skal være registreret bruger for at skrive kommentarer på folkeskolen.dk. Som registreret bruger får du også mulighed for at tilmelde dig nyhedsbreve m.m.

OPRET PROFIL
{{ comment.author.name }} {{ '(' + comment.author.jobTitle + ')' }}
{{ comment.likeCount }}

{{ comment.title }}

Gem Annuler
Gemmer, vent venligst...
Klag
Kommentaren er slettet

LÆS OGSÅ