Anne Hedvig Lauritzen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Overlærer Anne Hedvig Lauritzen, Kværndrup Skole, døde tirsdag den 18. januar efter få måneders svær sygdom i en alder af kun 53 år.

Selv om vi vidste, at Hedvig var alvorligt syg, kom meddelelsen om, at Hedvig ikke mere er blandt os, alligevel som et chok.

Hedvig var født og opvokset på Ærø. I 1970 afsluttede hun uddannelsen som lærer fra Skårup Seminarium og fik umiddelbart herefter ansættelse ved Bredsten Folke- og Realskole i Jylland. Den 1. august 1972 vendte Hedvig tilbage til Fyn og fik ansættelse ved Kværndrup Skole.

Hedvigs liniefag var engelsk. Gennem årene har hun med et altid godt resultat ført mange af skolens elever op til folkeskolens afsluttende prøver. Hedvig talte et flot og formfuldendt engelsk, som kom mange af hendes elever til gode også senere hen i uddannelsesforløbet. I faget håndarbejde har mange af skolens elever ligeledes haft glæde af hendes kunnen og store kreativitet. Hedvig var en pligtopfyldende, samvittighedsfuld og dygtig lærer, som altid ville det bedste for sine elever.

Hedvig holdt af at rejse. Mange af hendes rejser er gået til fjerne mål, og de fleste kontinenter er blevet besøgt. Efter en pragtfuld rejse til Island i juli sidste år mødte Hedvig op til dette skoleårs start fyldt med glæde og forventning, da hun som klasse- og dansklærer skulle have ansvaret for en 1. klasse.

Hedvig gik til opgaven med stor lyst og energi, men blev ulykkeligvis ramt af en alvorlig sygdom, og i begyndelsen af oktober måtte hun give op og lade sig sygemelde.

I tirsdags kom døden som en befrielse fra de mange smerter, som Hedvig havde på det sidste.

Hos elever, forældre og os kolleger efterlader Hedvig et stort savn.

Vore tanker og medfølelse går i denne tid til Hedvigs mor og til hendes søster, som har plejet hende på det sidste.

Æret være Hedvigs minde.

Edvin Larsen

skoleinspektør