Erik Petersen

Publiceret

Bemærk

Denne artikel er flyttet fra en tidligere version af folkeskolen.dk, og det kan medføre nogle mangler i bl.a. layout, billeder og billedbeskæring, ligesom det desværre ikke har været teknisk muligt at overføre eventuelle kommentarer under artiklen.

Mandag den 17. januar modtog elever og personale på Skjernåskolen det smertelige budskab, at Erik samme morgen var afgået ved døden på Herning Centralsygehus. Erik blev 56 år.

Erik var egentlig 'københavner', men valgte efter lærereksamen fra Vordingborg Seminarium at slå sig ned i Vestjylland sammen med Vibeke og de 2 drenge, som siden fulgte efter. Erik klarede det umulige. Han blev vestjyde og stortrivedes i Astrup, hvor familien boede.

I 1970 kom Erik til Skjernåskolen, hvor han fik sin livsgerning, som blev båret af stor kærlighed til elever og til skolen, og som blev gennemført, også da alvorlig sygdom gjorde livet besværligt.

Erik havde en særlig evne til at tage hånd om andre mennesker. Han fulgte altid interesseret med i deres liv og hverdag. Dette har fået nye medarbejdere til at føle sig velkomne på skolen.

Kollegerne mindes en filosofisk anlagt, diskussionslysten, glad kammerat, som gennem årene kom til at bestride mange tillidsposter.

Erik var således også engageret i lokalpolitik, ligesom han i en årrække var sine kollegers talsmand og repræsentant i faglige og fagforeningsmæssige spørgsmål via organisationsarbejdet i Danmarks Lærerforening.

Kun nødtvungent måtte Erik give op og lade sig pensionere i november 1999, men han kom fortsat på skolen for at hilse på, når sygdommen tillod det. Selv i den sidste svære tid holdt Erik modet oppe, afsatte tid til studier ved Åbent Universitet i Århus, som han fortalte levende om, når han besøgte os. En stærk mand, som værdsatte livet og bar sygdommens byrder med værdighed.

Centrum i Eriks liv var Vibeke og drengene. Ingen kunne være mere elskede, end de var. Vores dybe medfølelse går til dem i den svære tid, de sammen har stået igennem, og for det tab, de har lidt.

Æret være Eriks minde.

Kollegerne ved Skjernåskolen

Powered by Labrador CMS